De ce unii pantofi ne provoacă dureri cumplite de picioare? Ce ar trebui să evităm?

0 Shares
0
0
0

Fie că vorbim de pantofi cu toc, de pantofi casual, de sandale, de espadrile, de adidași, de cizme, de botine sau balerini, cu toții am experimentat măcar o dată un episod neplăcut în care ne-am dorit să aruncăm perechea de încălțăminte pe foc.

Unii pantofi pur și simplu provoacă dureri cumplite de picioare, însă v-ați întrebat vreodată de ce? De cele mai multe ori dăm vina pe firma de la care achiziționăm pantofii sau de materialul din care aceștia sunt făcuți, niciodată nu luăm această răspundere pe seama noastră. Adevărul este că de cele mai multe ori, noi suntem responsabili de durerile cumplite de picioare pe care le avem. Dar ce greșeli facem când ne alegem o nouă pereche de încălțăminte și ce ar trebui să evităm?

  1. Nu ar mai trebui să alegem pantofii după modul în care aceștia arată

Nu ar trebui să alegi adidașii de pildă în funcție de modul în care arată, sau pur și simplu pentru că un fitness trainer ce face reclamă a spus că sunt foarte buni. „Alegerea perechii potrivite de pantofi poate fi un proces destul de strategic” spune Andia Winslow, specialistă în fitness și personal trainer calificat.

Pantofii sport sunt o achiziție destul de importantă, deoarece aceștia ar trebui să te ajute și nu să te încurce atunci când faci exerciții. Winslow recomandă să alegem acești pantofi din magazine speciale și să luăm în considerare variabile precum: ce fel de exerciții ai de gând să faci, cât de mult ai de gând să alergi, etc.

Același lucru ar trebui să se întâmple și când îți alegi și alte tipuri de pantofi. Gândește-te pentru ce vrei să-i iei? Dacă trebuie să stai foarte mult în picioare, atunci cu siguranță ar trebui să alegi o pereche de pantofi cu talpa moale care să-ți susțină corespunzător greutatea corpului.

  1. Nu ar mai trebui să testăm pantofii noi, purtându-i foarte mult timp consecutiv

E adevărat că pantofii de piele se pot lărgi după o anumită perioadă. Asta înseamnă că trebuie purtați ceva timp până când să devină atât de comozi pe cât ți-ai dorit. Totuși, nu ar trebui să grăbești atât de mult acest proces. Cu toții cunoaștem trucul care implică să purtăm o pereche de șosete groase, să forțăm pantofii în picioare și să-i uscăm cu uscătorul până când se lărgesc.

Specialiștii nu sunt de părere că e o idee prea bună. Cea mai bună metodă e să lăsăm pantofii să se acomodeze cu piciorul nostru în timp. De asemenea, nu se recomandă nici să purtăm pantofii ore în șir prin casă în speranța că se vor lărgi. Trebuie să avem răbdare și să facem lucrurile pas cu pas.

  1. Nu prea folosim tălpi interioare și nu prea știm care este scopul lor

În funcție de ce tip de pantof alegi și de ce zonă a piciorului te doare cel mai des, e posibil ca tălpile interioare cu care vin pantofii tăi să nu fie cele mai potrivite pentru tine. „În funcție de arcul piciorului se recomandă fie o talpă mai rigidă dacă piciorul e mai plat, sau o talpă mai amortizatoare dacă piciorul e mai înalt” spun specialiștii.

0 Shares
You May Also Like