Apa filtrata sau apa alcalina: alege sanatatea!

0 Shares
0
0
0

Apa este esentiala pentru sanatate, iar calitatea sa poate avea un impact semnificativ asupra starii noastre de bine. In ultimii ani, apa filtrata si apa alcalina au devenit doua solutii foarte populare pentru beneficiile lor potentiale pentru sanatate. Insa, care este diferenta intre aceste doua tipuri de apa si care este mai buna pentru sanatatea ta? Afla totul despre avantajele si dezavantajele apei filtrate si ale apei alcaline si vezi care ar putea fi cea mai buna alegere pentru tine din oferta Wellnessist.

Apa filtrata: eliminarea contaminantilor

Apa filtrata este apa care a trecut printr-un proces de filtrare pentru a elimina impuritatile si contaminantii, cum ar fi clorul, metalele grele, pesticidele si bacteriile. Acest proces poate include utilizarea de filtre de apa la robinet, filtre de apa sub chiuveta sau cani cu filtre.

Avantajele apei filtrate

Eliminarea contaminantilor. Procesul de filtrare poate elimina impuritatile si contaminantii din apa, facand-o mai sigura si mai sanatoasa pentru consum.
Imbunatatirea gustului si mirosului. Filtrarea poate imbunatati gustul si mirosul apei, facand-o mai placuta pentru consum.
Accesibilitate si comoditate. Filtrul de apa poate fi instalat direct la robinet sau utilizat in cani portabile, oferind acces usor si comod la apa curata.

Dezavantajele apei filtrate

Eliminarea substantelor benefice. Unele metode de filtrare pot elimina si substantele benefice, cum ar fi mineralele esentiale, din apa.
Costuri suplimentare. Investitia initiala in echipamente de filtrare si schimbarea regulata a filtrelor pot fi costisitoare pe termen lung.

Apa alcalina: promovarea echilibrului acido-bazic

Apa alcalina este o apa cu un pH mai mare decat apa potabila obisnuita, de obicei intre 8 si 9.5. Aceasta apa este promovata ca avand capacitatea de a neutraliza aciditatea din organism si de a promova un mediu alcalin in organism.

Avantajele apei alcaline

Neutralizarea aciditatii. Consumul apei alcaline poate contribui la neutralizarea aciditatii din corp si la mentinerea unui echilibru acido-bazic sanatos.
Posibile beneficii pentru sanatate. Apa alcalina ar putea oferi unele beneficii pentru sanatate, cum ar fi reducerea inflamatiei, imbunatatirea digestiei si cresterea nivelului de energie.

Dezavantajele apei alcaline

Lipsa cercetarilor. Desi exista unele studii care sustin beneficiile apei alcaline, inca mai e nevoie de cercetari suplimentare pentru a confirma aceste afirmatii si pentru a intelege pe deplin efectele apei alcaline asupra sanatatii umane.
Posibile riscuri pentru anumite afectiuni medicale. Consumul excesiv de apa alcalina poate afecta echilibrul natural al aciditatii din organism si poate fi problematic pentru anumite afectiuni medicale, cum ar fi boala renala sau refluxul acid.

Fa alegerea ideala pentru tine

Alegerea intre apa filtrata si apa alcalina depinde de preferintele personale si de nevoile individuale de sanatate ale fiecaruia. Daca iti doresti sa elimini impuritatile si contaminantii din apa, apa filtrata poate fi cea mai buna optiune pentru tine. In schimb, daca esti in cautarea unei ape care sa imbunatateasca echilibrul acido-bazic din corp sau daca esti deja convins de beneficiile potentiale ale apei alcaline poti opta pentru aceasta. Orice decizie ai lua, asigura-te intotdeauna ca alegerea ta este in concordanta cu nevoile si cerintele tale individuale de sanatate si ca este sustinuta de cercetari si sfaturi din partea profesionistilor in domeniul sanatatii.

Sursa foto: Freepik.com

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like