Sistemele de usi automate – rani provocate de neatentie si masuri de siguranta

Sistemele de usi automate – rani provocate de neatentie si masuri de siguranta

0 Shares
0
0
0

Sistemele de usi automate – rani provocate de neatentie si masuri de sigurantaRaniri provocate de usile automate.

Dintre sutele de revendicari de vatamare a usilor pe care le-am observat printre experti, majoritatea leziunilor au fost direct atribuite si dovedite a fi legate de starea necorespunzatoare a sistemelor de usi.

Motivul cel mai raspandit pentru aceste vatamari este lipsa unei intretineri preventive programate regulat si competenta sau decizia neglijenta a proprietarului de a nu inspecta usa. Pentru automatizari porti, acceseaza Nice.com.ro.

Accidentarile legate de sistemele automate de usi s-au datorat de obicei unei anumite forme de integrare senzoriala deconectata sau a unor comenzi de usa ajustate necorespunzator. Cu toate acestea, in aproximativ 10% din cazurile de vatamare corporala legate de usile automatizate, utilizatorii acestor usi au fost complet responsabili pentru leziunile lor.

Oamenii au intrat in panouri fixe cu usi rotative in timp ce purtau conversatii pe telefoanele mobile. Ei nu au fost constienti de obligatiile lor de a observa alti utilizatori pe masura ce impart compartimentele rotative sau au fost nerabdatori sa astepte la rand, sa foloseasca usa.

Alti utilizatori foloseau intrerupatoare necorespunzatoare care actionau in apropierea usilor si din frustrare, nerabdare sau lipsa de intelegere, treceau incorect pe usile care urmau sa se deschida in directii opuse, ducand la rani care erau doar din vina utilizatorului si nu a unui echipament defect de orice fel.

Astfel de practici sunt cele mai comune in cazurile de raniri care survin in astfel de situatii si de cele mai multe ori, este vina utilizatorului, a celui care foloseste sistemul de usa automata.

Usi automate sau usi manuale – Care sunt mai sigure?

Este foarte dificil de determinat care fel de usa este cea mai sigura. Observatiile noastre ca experti in astfel de sisteme, constau in faptul ca exista atat de multe variabile independente, in fiecare caz, incat nu exista tendinte sau cauze specifice repetate care sa poata face o comparatie definitiva.

Producatorii de usi si porti au produsele lor evaluate de laboratoare independente de testare si siguranta, pentru a se asigura ca indeplinesc sau depasesc standardele minime de siguranta inainte de a le furniza publicului.

Testele independente fac abuzuri si tortureaza aceste dispozitive pana la punctul de esec si, in general, nu vor aproba produsele sau nu vor accepta proiectul pana cand functiile nu depasesc cu mult standardele minime.

Avand in vedere un set specific de cerinte, plasarea produselor si amplasarea usii, anumite sisteme de usi pot oferi un nivel ridicat de performanta fata de altele.

Cu toate acestea, in general, nu a existat o aplicatie in cazul in care nici un fel de usa, automata sau manuala, nu poate functiona interschimbabil, in mod corespunzator si in conditii de siguranta, daca este pastrata corespunzator, supusa la reparatii/investigatii constante si mentinuta conform cerintelor producatorului.

Daca o usa este compatibila pentru functionare si corespunde cerintelor standardelor industriale pentru proiectare, atat usile manuale, cat si cele automate sunt alegeri acceptabile pentru utilizarea de catre publicul larg. Daca nu sunt intretinute corespunzator portile manuale sau automate, atunci ambele optiuni devin potential periculoase.

0 Shares
You May Also Like