Ecografia mamara - solutia pentru mentinerea sanatatii tale

Ecografia mamara – solutia pentru mentinerea sanatatii tale

0 Shares
0
0
0

Ecografia mamara - solutia pentru mentinerea sanatatii taleCancerul la san ramane inca o problema de nivel global si este tot mai des intalnita in randul femeilor.

Deci rata mortalitatii din acesta cauza este in scadere, examinarile periodice sunt cu totul si cu totul necesare.

Ce este cancerul la san? Pe intelesul tuturor, reprezinta o crestere necontrolata de celule si se intalneste mai mult in randul femeilor, dar nu se exclude posibilitatea aparitiei si la barbati.

Nu se cunosc inca cu exactitate cauzele care o provoaca, insa boala apare atunci cand celulele din san care cresc anormal se dispun in fragmente si se formeaza un nodul, sau o masa.

De cele mai multe ori cancerul de san incepe cu celulele din glandele producatoare de lapte sau din tesutul glandular.

Factorii care declanseaza toate aceste tulburari ale sanului pot fi de natura hormonala sau in unele cazuri tin de mediul si stilul de viata.

Ramane inca un miseter de ce unele persoane care nu au factori de risc dezvolta aceasta boala, pe cand altele care sunt mai expuse nu o fac.

  • a estimat ca pana la 10% dintre cazuri sunt mostenite de la parinti.

Anumite mutatii genetice pot trece de la parinti la copii si astfel creste riscul dezvoltarii unui cancer la san.

Un prim pas in depistarea unei probleme cu risc inalt este mamografia.

In unele cazuri insa medicul radiolog recomanda efectuarea unui alt tip de examinare, pentru consultarea si completarea rezultatelor.

Acest tip de examinare este acela facut in cadrul ecografiei mamare,

o tehnica de examinare cu ultrasunete.

Aceasta foloseste unde sonore de inalta frecventa care produc imagini detaliate ale interiorului sanilor.

Ecografia mamara este o metoda care nu foloseste radiatii si de aceea poate fi folosita la nevoie si pentru femeile insarcinate sau mamele care alapteaza.

O ecografie la nivel de san foloseste undele sonore de inalta frecventa si creeaza o imagine alb-negru a tesuturilor si glandelor mamare. Astfel vor aparea zone intunecoase care indica prezenta tumorilor, chisturilor sau diverselor structuri ale sanului.

Este o metoda rapida si neinvaziva care nu are niciun fel de contraindicatii sau restrictii, de aceea poate fi repetata la orice interval de timp.

In general ecografia mamara este precedata de mamografie. Ajutand astfel medicul sa intepreteze cu precizie rezultatelor unor examinari anterioare.

Ecografia mamara poate vizualiza chisturi de pana la 2 mm diametru precum si leziuni mai solide de 5 mm.

Cauzele nodulilor benigni care dealtfel sunt necancerosi pot fi multiple: chisturi, sani fibrochistici, noduli de grasime, glande mamare hiperactive, afectiuni de natura hormonala, mastita.

Pentru calitatea ecografiei este necesar sa se acorde atentie evitarii unor produse cosmetice, care pot influenta rezultatelele.

Cu cat aparatul ecografic este mai performant cu atat o ecografie mamara prezinta un grad mai mare de acuratete si rezultate mult mai clare si precise.

Totodata medicul specialist detine un rol important, datorita faptului ca va sti sa identifice, daca este specializat in imagistica, cu usurinta noduli, chisturi sau formatiuni benigne.

Au existat mereu intrebari in ceea ce priveste alegerea metodei de examinare, dintre ecografia mamara si mamografie.

Recomandarile specialistilor sunt regasite la fiecare control de baza. Inainte implinirii varstei de 40 de ani, este recomandata ecografia mamara, aceasta fiind prima metoda de examinare din viata unei femei, sau metoda noninvaziva a femeilor insarcinata sau care alapteaza.

Exista unele cazuri speciale cand medicii recomanda mamografia, insa aceasta se face ulterior ecografiei mamare.

Datorita pretului accesibil, si varietatii locurilor in care poate fi realizate ecografia mamara este o metoda facila si la indemana tuturor.

Ecografia mamara poate determina, pe langa leziunile mamare, si natura acestora, specificand astfel natura anomaliei unui tesut mamar.

Noile studii in materie au identificat 4 tipuri de cancer, care difera intre ele din punct de vedere genetic.

Ca urmare a unor schimbari genetice survenite, exista paciente care pot dezvolta unele tumori individuale care insa pot fi inlaturate.

Pentru cele mai multe persoane termenul tumora este asociat de fiecare data cu cancer.

Clasificarea se face insa pe doua categorii: tumori maligne si tumori benigne.

Pentru a determina cu exactitate tipul problemei, in cazul prezentei unor simptome trebuie apelat cat mai repede la specialisti care in urma unor investigatii de tipul ecografiei mamare sau ulterior mamografiei, pot stabili cu exactitate natura problemei.

0 Shares
You May Also Like