Prăjitura Doboş de la Boromir – Economic și gustos

Prăjitura Doboş de la Boromir – Economic și gustos

0 Shares
0
0
0

Prăjitura Doboş de la Boromir – Economic și gustosFiecare gospodină iubește să-și răsfețe familia cu prăjituri delicioase, elegante și neobișnuite. Astăzi, dacă vrei să afli un preț prăjitura Doboş 250g, Boromir poți afla foarte ușor, deoarece poate fi considerată un desert clasic, care se pregătește nu numai de sărbători.

Există multe rețete diferite, dar preferatele de câteva decenii la rând, rămân prăjiturelele Doboș cu cremă caramel și foi de pandișpan. Rețeta tradițională, care este folosită de cofetari experimentați, este foarte complexă, iar prepararea ei necesită mult timp și efort.

Din acest motiv, gospodinele moderne se gândesc mai puțin la rețeta prăjiturii, deoarece o cumpără gata pregătită. Iar gustul nu se deosebește de crema clasică, care necesită preparare temeinică.

Gustul prăjiturii în general depinde nu numai de crema preparată, ci și de blat. Poți cumpăra foi de pandișpan din magazin și le poți folosi pentru prăjitura Doboș. Dar dacă dorești să îți surprinzi musafirii și pe membrii familiei cu o prăjitură perfectă, încearcă prăjitura Doboş 250g, Boromir.

Prăjitura Doboș – Istorie

Conform unei versiuni istorice, rețeta pentru prăjitura Doboș a fost dezvoltată în timpul celui de-al doilea imperiu francez (1852-1870) aproape din ordinul împăratului Napoleon III, în cinstea unchiului său Napoleon Bonaparte – prăjitura cu caramel și strat pufos. Se prepară din foi de pandișpan cu o bază de caramel.

Rețeta este în general nepretențioasă. Prăjitura Doboș este una dintre cele mai bune prăjituri de casă și cu siguranță fiecare gospodină are propria rețetă pentru ea. Prăjitura, pe lângă gust, are o serie de alte avantaje: conform rețetei, Doboș nu necesită mult timp dacă  ai pregătit foile cu câteva zile înainte de evenimentul festiv.

La momentul potrivit pregătește crema și fă prăjitura. Acest timp ar trebui să fie suficient, astfel încât prăjiturile să fie saturate cu cremă. Totuși, pentru a scăpa de prepararea prăjiturii, o poți cumpăra gata făcută și astfel nu pierzi nici timp și nici efort.

Prăjitura Doboș foarte delicioasă

Unul dintre avantajele acestei prăjituri, pe lângă faptul că nu conține mult zahăr, nu ai nevoie de un mixere, nu ai nevoie de un blender pentru bază și de o spatulă drăguță pentru amestecarea și aplicarea cremei.

Pur și simplu cumpără prăjitura și așează bucățile pe un platou. Vei face o impresie bună și toată lumea va dori să guste imediat. Cea mai delicioasă prăjitură cu foi de pandișpan și cremă de caramel este suculentă, pufoasă, cu un gust bogat de cacao și cremă moale, care se topește în gură.

Îți ia mult timp să găsești rețeta perfectă, iar efortul și experiența ta nu merită. Se poate spune cu siguranță că aceasta este cea mai bună prăjitură preferată de multă lume. Cel mai bun lucru este că aromele sunt echilibrate, crema este plină și foarte delicioasă.

Conține ciocolată de calitate și, în loc de unt, se folosește grăsime vegetală. „Secretul” gustului său minunat este că se adaugă caramel, care face gustul foarte bogat. Și cel mai mare avantaj al său este că nu ai nevoie de aparate speciale – toate produsele sunt amestecate,blatul este copt, prăjitura este aranjată și gata de mâncat.

0 Shares
You May Also Like