Ce trebuie sa stii despre superalimentele naturale si bio?

Ce trebuie sa stii despre superalimentele naturale si bio?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii despre superalimentele naturale si bio?In Romania exista doua categorii de persoane in ceea ce priveste alimentatia, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

In primul rand exista persoane care nu pun mare pret pe alimentatie, si mananca tot ceea ce isi doresc. Aceste persoane nu tin cont de faptul ca anumite alimente nu sunt indicate pentru sanatatea lor, si ca anumite alimente le pot dauna foarte mult.

De regula, persoanele care se incadreaza in aceasta categorie si nu pun pret pe alimentatia lor, ajung fie obeze, fie ajung sa sufere de tot felul de afectiuni, iar apoi se mira de ce au ajuns in starea in care au ajuns.

Ei bine, exista si o a doua categorie de persoane in Romania in ceea ce priveste alimentatia, iar aici cu siguranta ne referim la acele persoane pentru care alimentatia are un rol foarte important.

Aceste persoane cu siguranta sunt foarte atente la tot ceea ce consuma, sunt atente la etichetele produselor pe care si le cumpara, pentru ca isi doresc sa aiba o viata linistita si sanatoasa, si de ce nu, un aspect fizic placut.

Persoanele care tin la sanatatea lor si care pun mare pret pe alimentatia lor, cu siguranta isi indreapta mereu atentia spre superalimente naturale si bio.

Ei bine, produsele bio sunt rodul agriculturii ecologice, care reprezinta cel mai modern procedeu de cultivare a plantelor. Agricultura ecologica reprezinta deasemenea cel mai modern mod de a ingrasa animalele si de a produce alimentele, si este total diferita de agricultura conventionala.

Pe piata exista o multime de produse despre care se spune ca sunt naturale, insa daca stam sa ne uitam cu atentie la prospect, vedem ca ele contin foarte putine ingrediente naturale, si contin foarte multe alte ingrediente precum conservanti, indulcitori, coloranti, etc.

Spre deosebire de aceste produse, produsele bio sunt acele produse 100% naturale, care nu au in compozitia lor nici macar 0.1% coloranti, indulcitori, conservanti, etc.

Fructele, legumele si cerealele bio sunt cultivate in sol netratat cu ingrasaminte chimice cel putin 2-3 ani de zile, si au in compozitia lor cel putin 70% ingrediente organice.

Mai exact, produsele bio sunt obtinute in acele zone in care apa, solul si aerul sunt monitorizate foarte atent, si ce este cel mai important, nici un produs bio nu contine aditivi chimici de sinteza (coloranti sau conservanti).

In ceea ce priveste preturile acestor produse trebuie mentionat faptul ca ele sunt mai mari cu 20 – 40% in comparatie cu preturile produselor obisnuite, insa cu siguranta produsele respective isi merita banii.

Asadar, persoanele care nu pun mare pret pe alimentatia lor si pe sanatatea lor cu siguranta vor consuma orice tip de produse, fara a sta prea mult pe ganduri, insa apoi vor ajunge sa suporte consecintele.

In schimb, persoanele pentru care sanatatea conteaza foarte mult, mereu vor pune pret pe alimentatie, iar din acest motiv isi vor indrepta mereu atentia spre produsele bio, in ciuda faptului ca acestea sunt ceva mai costisitoare decat celelalte produse care se gasesc pe piata.

0 Shares
You May Also Like