O ceașcă sau o cană: în ce să bei cafea pentru a avea cel mai bun gust?

0 Shares
0
0
0

Prepararea unei cafele bune necesită, printre altele selecția corectă a boabelor și prepararea abilă a băuturii aromate. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că, pentru a putea înțelege pe deplin calitățile unei băuturi proaspete, este important și vasul în care va fi servită.

Totuși, nu există un răspuns clar la întrebarea cum să bei cafea – dintr-o cană sau o ceașcă, deoarece alegerea depinde în mare măsură de tipul de băutură preferată sau chiar de propriile preferințe personale.

O ceașcă de cafea – ce caracteristici ar trebui să aibă?

Este greu de imaginat un espresso sau un cappucino clasic servit într-un alt vas decât o ceașcă. În primul caz, o cantitate mică de băutură este servită într-o ceașcă foarte mică, cu o capacitate de 50-70 ml, datorită căreia se formează spuma deasupra. Cea mai bună soluție este un model gros din porțelan, care, atunci când este încălzit, menține temperatura optimă a cafelei pentru mai mult timp.

Diametrul mai mare îți va permite, de asemenea, să învârți băutura și să simți notele sale complexe de aromă. Când vine vorba de cappuccino cu lapte, merge bine o ceașcă de porțelan, dar cu un volum mai mare – 150-180 ml și cu pereții curbați sau extinși în partea de sus. Ca și în cazul espresso-ului, această formă a ceștii face ca laptele turnat în el să creeze o spumă delicată pe suprafața cappuccino-ului.

Când merită să alegi o cană de cafea?

O cană, care se distinge printr-o capacitate mult mai mare decât a unei cești, este de obicei folosită pentru a servi cafeaua preparată prin metode alternative – în anumite cazuri poate avea chiar și un volum de peste 300 ml.

Dacă vei pune cafea într-o cană, aceasta se va răci mai lent și nici nu trebuie să o umpli tot timpul. Toate acestea se datorează dimensiunii mari a vasului, care, la fel ca și ceștile, ar trebui să fie dintr-un material neutru din punct de vedere al gust și miros. De obicei este vorba despre ceramică, dar în ultima vreme există și tendința de a bea cafea în căni emailate.

Deși este mai dificil să balansezi cafeaua într-o cană pentru a-i simți aroma, este posibil într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, acest tip de vas este de neegalat atunci când prețuiești gustul băuturii mai mult decât mirosul, capacitatea de a ține confortabil cana în mâini și de a le încălzi.

Cafeaua într-o ceașcă sau o cană poate fi, de asemenea, înlocuită cu o cafea într-un pahar, de exemplu, în cazul unei băuturi pregătite cu capsule cafea  latte machiato .

Încearcă diferite metode de servire pentru a găsi cana sau ceașca perfectă cu care cafeaua ta are cel mai bun gust, căci doar în acest fel vei găsi ceea ce ți se potrivește cel mai mult. Sau, dacă nu ai încă nici o cană preferată sau o ceașcă specială, merită să verifici oferta magazinelor specializate în comercializarea cafelei, căci multe dintre acestea au disponibile și astfel de produse spre vânzare.

0 Shares
You May Also Like