Cand alegem trusoul botez

0 Shares
0
0
0

Orice nasi se bucura de onoarea de a primi invitatia de a deveni parintii spirituali ai unui proaspat cuplu de parinti. Daca este pentru prima data cand veti fi nasa si nu stiti ce trebuie sa cuprinda trusoul botez al celui mic, luati lucrurile cu incetinitorul si fara sa va panicati. Inainte de a-l boteza pe cel mic, va trebui sa alcatuiti trusoul de botez al bebelusului.

Va faceti lista de acasa si mergeti linistiti la cumparaturi si fara sa va stresati prea tare. De asemenea, va trebui sa stiti si ce lucruri vor trebui in biserica – pentru eveniment – pe langa trusou. In primul rand va trebuie sa te ocupi de lucrurile de care vei avea nevoie in biserica pentru taina botezului.

Indicat este sa discutati in primul rand cu preotul care se va ocupa de crestinarea celui mic, deoarece este persoana cea mai in masura sa va recomande cele necesare botezului celui mic.

Sunt cateva elemente ce tin de traditie, iar obiceiurile difera de la o zona la alta. Veti avea nevoie de lumanari pentru botez, de o panza alba in care bebelusul va fi infasat dupa scaldarea in cristelnita, o fasa, o sticluta pentru mir, untdelemn – pe care preotul il va sfinti si ulterior il va oferi parintilor – o sticla de vin, prosop, sapun si un costumas cu care va fi imbracat bebelusul dupa botez.

Nasa va trebui sa prinda tuturor celor prezenti cruciulite in piept, ins asta este optional si sa ii daruiasca bebelusului o icoana cu sfantul a carui nume il poarta. Si aceasta va fi sfintita de catre preot. Puteti gasi trusoul cu lucrurile necesare in magazine, insa este posibil sa dati peste preturi destul de piperate ori seturi incomplete.

Ce lucruri trebuie

In privinta trusoului haine, acesta trebuie sa contina toate lucrurile de care are nevoie bebelusul, dar daca dispuneti de un buget limitat, incearcati sa mai reduci din cantitate. Alegeti lucruri din bumbac pe care este indicat sa le spalati inainte de a imbraca bebelusul. Pielea acestuia este foarte sensibila si se poate irita foarte usor.

De preferat este sa nu cumparati hainute cu mult timp inainte de a le darui, deoarece copiii cresc foarte repede si riscati sa va treziti ca hainutele ii sunt mici. De aceea, de preferat este sa mergeti la cumparaturi cu cateva zile inainte de eveniment. Si,interesati-va de marimea hainutelor pentru a nu avea surprize neplacute in calitate de nasa.

Trusoul bebelusului trebuie sa contina o binetica si un fes, doua perechi de botoseo, patru perechi de pantaloni din bumbac, doua body-uri cu maneca lunga si doua cu maneca scurta, precum si un combinezon din bumbac,manusi pentru a nu se zgaria, servetele umede speciale pentru bebelus, precum si scutece.

0 Shares
You May Also Like