Dermatologie: Ce este dermatologia?

Dermatologie: Ce este dermatologia?

0 Shares
0
0
0

Dermatologie: Ce este dermatologia?Ramurile si specialitatile medicinei lucreaza impreuna pentru a putea oferi o atentie si o ingrijire mult mai detaliate si specifice persoanelor care vin la un centru de sanatate, din cauza unei boli sau a unei probleme care provoaca disconfort.

Printre numeroasele ramuri existente, exista specialitati care sunt implicate in plus fata de zona de vindecare, la partea estetica, cum este cazul dermatologiei, o specialitate medicala axata pe starea pielii oamenilor.

Ce este Dermatologia?

Poti merge la dermatologie Mures clinica pentru a obtine cele mai bune consultatii.

Dermatologia este o specialitate de medicina care studiaza si explica originea bolilor de etiologie diferita, care pot aparea in straturile pielii umane, in plus, pentru a cauta un tratament eficient pentru fiecare dintre ele.

Astfel, dermatologia este o stiinta medicala care este legata de domeniul sanatatii estetice, deoarece unul dintre domeniile sale de activitate este imbunatatirea starii pielii prin eliminarea imperfectiunilor sau deteriorarea suprafetei sale.

Desi dermatologia cauta sa trateze bolile pielii umane, ea isi concentreaza, de asemenea, eforturile pe conservarea starii pielii, evitand orice aparitie a neregulilor sau a posibilelor daune care pot schimba starea sanatoasa in care se afla.

Ramuri de dermatologie

Dermatologia ca stiinta medicala este capabila sa dea nastere altor subspecialitati care pot sprijini obiectivele sale clare de diagnostic, tratament, prevenire si conservare a starii pielii umane.

Cu alte cuvinte, dermatologia poate fi impartita in urmatoarele zone, fiecare in functie de caracteristicile pe care le are:

  • Dermatologie pediatrica:este dedicata evaluarii starii pielii copiilor si tinerilor si dezvoltarii acestora, pe langa tratarea bolilor pe care le pot dezvolta inainte de a ajunge la pubertate.
  • Micologie:este considerata o ramura a dermatologiei deoarece studiaza si trateaza infectiile si leziunile cutanate cauzate de ciuperci si agentul lor etiologic.
  • Dermatologie cosmetica:cauta sa trateze si sa infrumuseteze pielea prin aplicarea si utilizarea medicamentelor topice care pot restabili starea normala a pielii.
  • Dermatologie clinica:este responsabila pentru evaluarea starii pielii prin utilizarea unor examinari clinice detaliate si specifice, cum ar fi biopsiile, si tratamentul sau invaziv sau cu utilizarea de medicamente topice si orale pentru vindecarea bolilor de piele.
  • Dermatologie chirurgicala:este responsabila pentru tratamentul chirurgical al pielii umane, prin eliminarea oricarei imperfectiuni sau leziuni care afecteaza starea normala a pielii unei persoane.

Importanta dermatologiei

Pielea este cel mai extins organ al intregului corp, care reprezinta prima linie de aparare a corpului impotriva oricarui agent extern care poate provoca orice dezechilibru in starea de sanatate a unei persoane.

Obiectivele dermatologiei

Dermatologia ca ramura a medicinei are atat obiective academice, cat si terapeutice, unde pot fi incluse si obiective preventive, deoarece doar vindecarea unei boli nu este suficienta pentru a genera rezultate favorabile.

In acest fel, obiectivele sunt urmatoarele:

  • Academic:predarea si cercetarea tuturor bolilor care afecteaza pielea fiintei umane si pentru a putea implementa tratamentele corecte pentru fiecare caz.
  • Terapeutica:dermatologia cauta sa vindece si sa rezolve orice boala care afecteaza starea pielii in acelasi mod in care incearca sa mentina pielea sanatoasa.
  • Preventiv:una dintre functiile dermatologiei si dermatologilor este de a putea executa un plan de sanatate care urmareste sa instruiasca oamenii cu privire la igiena si ingrijirea necesara de care pielea lor are nevoie pentru a evita bolile.
0 Shares
You May Also Like