Unii utilizatori de smartphone-uri sau de alte diferite dispozitive inteligente au disperata nevoie de o solutie in momentul in care pleaca in drumetii extreme de lungi si nu prea au la dispozitie surse de curent pentru a isi putea incarca telefonul. De aceea solutia este de a-si achizitiona un incarcator telefon solar.
Doua dintre incarcatoarele de acest gen foarte apreciate de utilizatori sunt Colia Power Photon S4W si XD Port GWP233.145.
Primul dintre acestea Colia Power Photon S4W reprezinta unul din cele mai bune incarcatoare solare. Acesta foloseste numeroase panouri monocristaline care au un potential de circa 12% in transformarea energiei solare in energie electrica. Modelul acesta a fost conceput pentru a fi conectat la o baterie externa, deoarece randamentul este mult mai scazut, atunci cand e pus direct la telefoanele mobile.
Este un model pliabil, universal, iar portabilitatea sa este foarte ridicata. Itemul este durabil, mai ales datorita materialelor din care acesta este confectionat. La exterior este protejat de fibre rezistente la uzura si mai ales la zgarieturi, in timp ce pe interior e captusit cu un invelis de cauciuc, care previne infiltrarea apei si totodata disiparea caldurii solare printr-un sistem dispus sub forma unui fagure.
Totodata, circuitul electronic este inconjurat de un invelis din silicon care protejeaza dispozitivul de socuri mecanice. Practic trebuie retinut ca avantajele mari sunt portabilitatea, durabilitatea acesta din urma datorita exteriorului fabricat din fibre rezistente la uzura, iar interiorul dintr-un material cauciucat care tine apa la distanta.
Marele dezavantaj este acela ca nu are o limita inferioara la curentul de incarcare, astfel ca il va prelua indiferent de puterea acestuia recomandandu-se a se folosi impreuna cu o baterie externa.
Cel de-al doilea incarcator despre care va spuneam la inceput este XD Port GWP233.145, fiind un incarcator de fereastra. Este ideal atunci cand calatoriti pentru ca poate fi agatat de orice geam datorita ventuzei cu care acesta este prevazut.
Poate fi utilizat si in momentele in care va ploua sau va fi doar innorat, deoarece este practic dotat cu o baterie interna de tip litiu-ion, pe care o veti putea incarca in maxim 2 ore, prin intermediul unui cablu USB care este conectat la un incarcator extern. Daca vreti sa o incarcati prin intermediul panourilor solare, in cazul in care bateria este complet goala, va fi necesara o incarcare de aproximativ 19-20 de ore.
Prin intermediul a patru LED-uri de culoare albastra, care sunt asezate pe partea frontala a aparatului se poate observa cat de incarcata este bateria. De asemenea, acumulatorul este dotat cu protectie in caz de supraincalzire si totodata de supradescarcare. Ca avantaje pot mentiona ca acesta poate fi atasat de orice geam oriunde te-ai afla, are o baterie interna ce poate fi alimentata prin cablu USB atasat la incarcator, sau de la soare. Cele 4 leduri de culoare albastra indica permanent nivelul de energie.
Totodata beneficiaza de protectie la supraincarcare si supradescarcare. Ca dezavantaj trebuie mentionata durata mare de incarcare prin intermediul panourilor solare de circa 19-20 de ore.