Cum reparam un ecran spart de telefon?

Cum reparam un ecran spart de telefon?

0 Shares
0
0
0

Cum reparam un ecran spart de telefon?
Ecranul spart al telefonului este una dintre cele mai des intalnite neplaceri pentru utilizatorii de telefoane moderne, de cele mai multe ori acesta fiind rezultatul unor caderi accidentale. Vestea buna este ca aceasta problema poate fi reparata intr-o masura mai mare sau mai mica.

Gradul de spargere a ecranului este diferit de la caz la caz; in acest fel, puteti avea parte de un display spart in totalitate si, in consecinta, un telefon care nu mai functioneaza deloc sau de o mica spartura intr-un colt al ecranului, iar telefonul sa functioneze in continuare la fel de bine ca pana atunci.

Solutiile de mai jos nu pot fi aplicate in absolut toate cazurile de ecran spart, insa pot reprezenta pentru diverse situatii sfaturi utile care va pot scoate din incurcatura.

In primul rand, evaluati gradul de deteriorare a ecranului; acest lucru inseamna sa asezati telefonul pe o suprafata solida, intr-o lumina buna si sa il observati cu atentie, nu doar sa ii aruncati o privire inainte de a-l baga inapoi in buzunar.

In acest fel ar trebui sa va dati seama daca ecranul este pe punctul de a fi distrus definitiv sau daca mai are sanse de a ramane neschimbat. In cele mai multe cazuri, acesta este salvat daca telefonul functioneaza inca, iar imaginea este vizibila.

In afara de a fi doar una dintre numeroasele piese ale telefonului pe care o puteti atinge, ecranul reprezinta in acelasi timp o componenta care protejeaza piesele scumpe din interior; cu cat lasati mai mult timp o crapatura a ecranului nerezolvata, cu atat expuneti mai mult restul pieselor unor daune considerabile.

Din acest motiv, chiar daca nu reusiti sa reparati imediat crapatura, o protectie de ecran de buna calitate reprezinta cea mai buna idee pentru a va proteja telefonul temporar.

In cazul in care telefonul este serios avariat, asigurati-va ca ii puteti face un back up cat mai repede posibil; in acest fel reusiti sa salvati cele mai importante fotografii, clipuri video sau diverse documente importante pe care le aveati salvate in aparat si pe care le-ati pierde in cazul in care telefonul nu mai poate fi reparat.

Daca deja telefonul nu mai functioneaza, cea mai buna alegere pe care o puteti face este sa apelati la serviciile unui profesionist specializat in lucrul cu piese telefoane pentru care recuperarea poate fi mult mai usoara si sigura.

Daca telefonul se afla inca in perioada de garantie, verificati detaliile si vedeti daca asiguratorul acopera si repararea ecranului.

Daca nu aveti telefonul asigurat, puteti repara ecranul si singuri, insa procesul, desi nu neaparat dificil, este unul care necesita multa rabdare, indemanare, uneltele necesare si o buna cunoastere a modului in care a fost asamblat telefonul.

Ca solutie absolut sigura, este bine sa mergeti cu telefonul direct la producator/de unde l-ati achizitionat sau intr-un magazin specializat in reparatii, chiar daca acest lucru va va costa mai multi bani. Personalul specializat face acest lucru in mod repetat, deci stie mai bine cum stau lucrurile.

Este aproape imposibil sa nu luati in calcul riscul distrugerii ecranului telefonului, indiferent de cat de atent sunteti cu el, insa este bine ca in momentul in care raul s-a produs sa stiti care sunt pasii de urmat pentru recuperarea telefonului sau a datelor importante de pe el.

0 Shares
You May Also Like