De ce să alegi o excursie în Egipt?

De ce să alegi o excursie în Egipt?

0 Shares
0
0
0

De ce să alegi o excursie în Egipt?Egipt este țara considerată de majoritatea turiștilor o destinație de poveste, o carte de basme în care găsești de toate: piramide, mormintele faraonilor, deșert întins cât vezi cu ochii, cămile, mii de specii de pești, recifuri de corali, ape cristaline în care te poți scufunda cu submarinul, temple, moschei, plimbări panoramice în balonul cu aer cald.

  1. Țara cu potențial turistic excepțional

Potențialul turistic de care se bucură Egiptul nu poate fi egalat datorită aspectelor unice pe care doar aici le poți vizita. Fascinanta Mare Roșie cu sute de specii de corali și de pești, fabuloasele temple, misterioasele morminte, moscheile, grandioasele piramidele, parcurile naturale, bibliotecile și muzeele sunt câteva din comorile parcă rupte din basme pe care ți le oferă Egiptul.

  1. Vacanță aproape de casă și cu buget redus

Dacă ai ratat anul acesta concediul din vară sau îți permiți să mergi în vacanță doar iarna, atunci schimbă Mamaia cu plaja de la Marea Roșie, fără să îți destabilizezi bugetul. După câteva ore de zbor și cu aproximativ 1000 €, un cuplu are posibilitatea să petreacă o săptămână într-una din stațiunile de la Marea Roșie.

Hotel Jaz Mirabel Sharm El Sheikh Restort Beach 5*, Egipt  cu servicii all-inclusive, se află în Nabq Bay, una din destinațiile speciale pentru scufundări, cu priveliști frumoase către Insula Tiran.

  1. Țara cu obiective variate în funcție de preferințele turiștilor

Stațiunile egiptene sunt concepute tocmai pentru a oferi relaxare, experiențe noi și inedite. Turiștii nu sunt toți la fel, așa cum nici un loc nu seamănă cu altul. Indiferent dacă ai venit în Egipt pentru plajă și soare sau pentru lecții de istorie, această țară te va primi cu de toate.

Orașul Giza te întâmpină cu temple, morminte ale faraonilor, Marele Sfinx și celebrele piramide.

Deșertul Sahara te așteaptă de asemenea să vezi numeroasele piramide și morminte egiptene.

Luxor este celebru pentru temple și văile mortuare (Valea Regilor și Valea Reginelor).

Experimentează scufundările, explorează viața uimitoare subacvatică cu submarinul printre pești și recifuri de corali, vizitează Muzeul Acvatic și oferă-ți un bronz perfect pe una din plajele din Alexandria, Ain Sukhna sau Hurghada.

  1. Muzeul egiptean

Muzeul egiptean din Cairo este unul dintre cele mai mari muzee din lume. Acesta adăpostește colecții uluitoare de exponate din era Egiptului Antic, de la bijuterii și obiecte de ceramică, până la masca funerară din aur a regelui Tutankhamon.

  1. Bucatele tradiționale

Bucătăria tradițională egipteană face parte din farmecul acestei țări. Condimente speciale amestecate după rețete secrete, oferă preparatelor savori de neegalat, care te vor face să îți dorești să revii în această țară de poveste. De exemplu, Koshari, Aish Baladi, Ful Medammes, Kabab, sau Fattah sunt câteva dintre cele mai populare preparate egiptene, foarte accesibile la preț, delicioase și care îți vor satura foamea pentru toată ziua.

  1. Croaziere pe Nil

O ambarcațiune tradițională numită Felucca, sau o navă de pasageri îți garantează incredibile croaziere pe Nil. Cele mai senzaționale experiențe sunt croazierele care pornesc din Cairo-Aswan și au ca punct de sosire complexul Luxor.

  1. Zborul cu balonul cu aer cald

Experiența în balonul cu aer cald va fi cu certitudine o amintire de neuitat pentru toată viața. Admiră de la înălțime orașele cu încărcătură istorică, obiectivele culturale în toată plinătatea lor, peisajele superbe în timp ce simți că plutești printre norii cerului egiptean.

0 Shares
You May Also Like