De ce medicina estetica este atat de cautata si apreciata in prezent

0 Shares
0
0
0

De ce medicina estetica este atat de cautata si apreciata in prezentChirurgia plastica a aparut initial pentru a trata anumite deficiente fizice, probleme de sanatate si malformatii pentru a imbunatati calitatea vietii pacientului la nivel fizic cat si emotional. In prezent insa aceasta gama de aplicatii s-a extins cu mult.

In special dupa accidente severe sau boli grave, precum cancerul, doar interventiile de tin de chirurgie estetica reconstructiva pot restabili starea fizica in cel mai bun mod posibil si, astfel, pot imbunatati in mod semnificativ calitatea vietii pacientului.

Mai multa incredere in sine si mai putin presiune emotionala

La prima vedere, este dificil sa intelegem de ce o interventie chirurgicala plastica ofera rezultatul optic dorit, dar poate duce si la o crestere notabila a stimei de sine. De asemenea, suferinta emotionala dispare in urma rezultatelor pozitive, ceea ce duce la atenuarea problemelor psihice. Mai ales in domeniul liposuctiei, dar si in ceea ce priveste corectiile nasului, urechilor si sanilor, expertii vad din ce in ce mai multi pacienti care obtin o imagine de sine imbunatatita prin aceste proceduri si sunt stabili psihologic in viata de zi cu zi. Astfel, in multe cazuri, chirurgia plastica creste increderea pacientilor in propria persoana.

Pentru ca rezultatele sa fie cele dorite este recomandat ca pacientii sa apeleze la medici cu o vasta experienta, iar noi recomandam accesarea linkului cel mai bun medic estetician Cluj.

Un alt motiv bun pentru a apela la chirurgie plastica pentru multi pacienti este abordarea rapida si la timp tuturor detaliilor ce tin de idealul propriu de frumusete. Fie ca este vorba de liposuctia clasica pe abdomen sau picioare, o corectie a nasului sau modificarea urechilor, aceste standarde pe care pacientul si le impune pot fi atinse cu ajutorul unui medic bun. O operatie estetica face posibila adaptarea propriului exterior la idealul dorit si astfel se poate atinge idealul personal al frumusetii. In primul rand, interventiile care produc un efect vizual in timp util (de exemplu, liposuctia) sunt cele mai frecvente forme de interventie chirurgicala efectuate astazi.

Pe langa argumentele pro pentru chirurgia plastica, sunt si anumite aspecte de care fiecare pacient ar trebui sa tina cont. In primul rand, trebuie luate in considerare riscurile pentru sanatate care sunt asociate pur si simplu cu orice forma de interventie chirurgicala, dar si consecintele pe termen lung ale interventiilor nereusite. O operatie este o interventie care implica multe riscuri si deseori rezultate dificil de prevazut.

Probabil cel mai mare pericol al unei operatii cosmetice este operatia in sine. Multe riscuri pentru sanatate sunt asociate cu aceasta. Mai presus de toate, anestezie generala poate duce la numeroase complicatii, motiv pentru care o interventie chirurgicala plastica nu ar trebui niciodata comparata cu o vizita la coafor. Inflamatia post-procedura, leziunile nervoase si ale organelor majore, reactiile alergice si multe altele trebuie luate in considerare atunci cand chirurgia cosmetica trebuie utilizata pentru a atinge propriul ideal de furmusete.

Tinand cont de toate aceste aspecte este important ca fiecare pacient sa inteleaga inca de la bun inceput ce implica operatia si care sunt rezultatele realiste la care trebuie sa se astepte atat in procesul de vindecare cat si in cel de dupa eliminarea completa a firelor si bandajelor.

0 Shares
You May Also Like