De ce avem nevoie de electrostimulare?

De ce avem nevoie de electrostimulare?

0 Shares
0
0
0

De ce avem nevoie de electrostimulare?Pentru ca am observat tot mai multe firme care vand electrostimulator, in acest articol ne vom concentra pe motivele pentru care avem nevoie de electrostimulare.

Stimularea musculara electrica (EMS), cunoscuta si sub denumirea de stimulare electrica neuromusculara (NMES) sau electromiostimulare, consta in obtinerea contractiei musculare utilizand impulsuri electrice. EMS a primit o atentie tot mai mare in ultimii ani din mai multe motive: poate fi folosit ca un instrument de formare a fortei pentru subiectii si sportivii sanatosi; ar putea fi folosit ca un instrument de reabilitare si prevenire a pacientilor imobilizati partial sau total; ar putea fi utilizata ca instrument de testare pentru evaluarea functiei neurale si / sau musculare in vivo; ar putea fi folosit ca un instrument de recuperare post-exercitiu pentru sportivi.

Impulsurile sunt generate de un dispozitiv si sunt livrate prin electrozi pe piele, aproape de muschii stimulati. Electrozii sunt in general placute care adera la piele. Impulsurile imita potentialul de actiune care provine de la sistemul nervos central, determinand muschii sa se contracteze.

Utilizarea EMS a fost citata de oamenii de stiinta din domeniul sportului  ca o tehnica complementara pentru formarea in domeniul sportului, iar cercetarile publicate sunt disponibile cu privire la rezultatele obtinute. In Statele Unite, dispozitivele EMS sunt reglementate de Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente (FDA).

Stimularea electrica a muschilor poate fi folosita ca un antrenament,  terapeutic,  sau un instrument cosmetic.

Fizioterapie

In medicina, EMS este utilizat in scopuri de reabilitare, de exemplu in terapia fizica pentru prevenirea atrofiei musculare  care poate aparea, de exemplu, dupa leziuni musculo-scheletice, cum ar fi leziunile oaselor, articulatiilor, muschilor, ligamentelor si tendoanelor. Aceasta este distincta de stimularea nervului electric transcutanat (TENS), in care se utilizeaza un curent electric pentru terapia durerii.

In cadrul formarii EMM, cateva grupuri musculare sunt vizate in acelasi timp, pentru obiective specifice de formare.

Pierderea in greutate

FDA respinge certificarea dispozitivelor care pretind reducerea greutatii.  Dispozitivele EMS provoaca arderea de calorii: caloriile sunt arse in cantitate semnificativa numai atunci cand majoritatea corpului este implicat in exercitii fizice: mai multi muschi, inima si sistemul respirator sunt angajati imediat. Cu toate acestea, unii autori implica faptul ca EMS poate conduce la exercitii fizice, deoarece oamenii isi tonifiaza muschii cu stimulare electrica .

“Formarea fortei pin procedee NMES promoveaza adaptarile neuronale si musculare care sunt complementare efectelor bine-cunoscute ale formarii de rezistenta voluntara”.  Aceasta declaratie face parte din rezumatul editorial al unui congres mondial al cercetatorilor pe acest subiect din 2010. Studiile suplimentare privind aplicatiile practice, care au venit dupa acest congres, au subliniat factori importanti care fac diferenta intre EMS eficient si ineficient.

Acest lucru, in retrospectiva, explica de ce, in trecut, unii cercetatori si practicieni au obtinut rezultate pe care altii nu le-au putut reproduce. De asemenea, asa cum este publicat de catre universitatile de renume, EMS cauzeaza adaptarea, adica formarea, fibrelor musculare.

0 Shares
You May Also Like