Cum sa alegi panouri fotovoltaice in 2019?

Cum sa alegi panouri fotovoltaice in 2019?

0 Shares
0
0
0

Cum sa alegi panouri fotovoltaice in 2019?Instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice este o investitie inteligenta pentru detinatorii de case sau proprietarii de teren pe care nu il folosesc. Cand cauti oferte pentru a achizitiona un astfel de sistem este important sa iei in considerare mai multi factori.

Printre acestia se numara echipamentul fotovoltaic, optiunile tale financiare si chiar instalatorul. Acestea impreuna vor avea un impact asupra economiilor viitoare. Din articolul de azi vei afla care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un sistem de panouri fotovoltaice.

Un sistem de panouri fotovoltaice on-grid are 2 componente foarte importante, respectiv panourile fotovoltaice in sine, care creeaza energie electrica din lumina solara si invertorul care converteste energia intr-o forma ce poate fi folosita de casa ta. Unele kit-uri includ si un panou digital care iti permite sa vezi cata energie a fost produsa si utilizata. Bateriile pentru stocarea energiei solare nu sunt inca foarte populare datorita investitiei initiale mari, dar odata cu evolutia tehnologiei preturile vor scadea.

Cum sa alegi panouri fotovoltaice in 3 pasi simpli

  1. Determina eficienta panoului fotovoltaic si compara cu media industriei de 16-18%.
  2. Verifica garantia oferita de producator si compara cu ceilalti competitori, majoritatea ofera intre 10-25 de ani.
  3. Compara costurile panourilor cu eficienta de conversie a acestora. Eficienta fiind importanta dar cele mai eficiente panouri nu au tocmai cele mai accesibile preturi.

Criteriile de care trebuie sa tii cont la achizitia panourilor fotovoltaice

Poti sa evaluezi panourile fotovoltaice dupa unele dintre caracteristicile principale ale acestora cum ar fi, productia de energie, durabilitatea si calitatea producatorului.

Cantitatea de energie electrica produsa de un panou fotovoltaic este dependenta de mai multi factori care includ, rata de energie, toleranta de energie, eficienta si coeficientul de temperatura. Impreuna acesti factori iti vor putea spune cantitatea de energie ce poate fi produsa de panoul fotovoltaic.

Va trebui sa te uiti si la indicatorii de calitate al panoului fotovoltaic oferite de producator. Poti sa incepi cu garantia si asigurarile oferite de producator pentru echipamentul pe care la produs. Panourile fotovoltaice se degradeaza cu timpul si devin din ce in ce mai putin eficiente. Multi producatori promit ca productia de energie a panourilor fotovoltaice nu o sa scada sub un anumit prag dupa o perioada de 25 de ani. In plus multi producatori ofera garantie asupra materialelor folosite in caz ca panourile pur si simplu nu functioneaza.

Majoritatea panourilor solare sunt durabile, dar daca traiesti intr-o zona cu zapada multa si vant puternic, trebuie sa fii sigur ca panourile instalate o sa poata sa faca fata fenomenelor naturale. Cauta panourile solare care indeplinesc IEC 61215, respectiv un standard de siguranta realizat de International Electrotechnical Commision (IEC).

Astfel incearca sa gasesti un echilibru cand cauti sa achizitionezi un sistem de panouri fotovoltaice rezistent. Este indicat ca acestea sa aiba o rata medie de productie energetica, toleranta de energie, eficienta si coeficient de temperatura.

0 Shares
You May Also Like