Cum poate SEO sa ajute un IMM?

0 Shares
0
0
0

Cum poate SEO sa ajute un IMM?Orice companie care isi doreste sa aiba vizibilitate si, prin urmare, lead-uri si conversii (download-uri, apeluri, vanzari,…) pe Internet, sau mai exact, daca vorbim despre o tara europeana, la Google, are nevoie de pozitionare organica si asta necesita sa aiba cunostintele necesare pentru a dezvolta o strategie SEO care sa functioneze. Vezi ce este roi in campaniile seo.

  1. Ce este SEO?

Wikipedia spune acest lucru despre SEO:

“Optimizarea motorului de cautare este procesul de imbunatatire a vizibilitatii unui site web in rezultatele organice ale diferitelor motoare de cautare. De asemenea, este comun sa-l numim dupa titlul sau in limba engleza, SEO (Search Engine Optimization). De asemenea, este obisnuit sa-i spunem pozitionare web, desi acest termen nu este atat de precis, deoarece cuprinde alte surse de trafic in afara motoarelor de cautare.”

SEO sau pozitionarea organica combina o serie de factori care afecteaza clasamentul Google, adica pozitia unei anumite pagini in cadrul rezultatelor Google si modul in care este afisata in SERPs-urile sale.

Potrivit Google, exista mai mult de 200 de factori care influenteaza pozitionarea organica, dar si acesti factori pot varia si, de fapt, variaza in fiecare an prin actualizari precum Penguin, Panda sau Colibri. Din acest motiv, de cele mai multe ori, este necesar sa se angajeze serviciile unui profesionist in lumea online.

O companie SEO trebuie sa cunoasca acesti factori si cum sa ii aplice, deoarece o agentie de marketing online trebuie sa cunoasca cele mai noi modificari si actualizari ale algoritmului Google pentru a-si adapta continuu strategiile.

agentie SEO trebuie sa cunoasca si alte discipline precum: Usability, Conversion, Analytics, CRO, WPO, Social Media… consultantul SEO trebuie sa aplice toate aceste specialitati impreuna cu echipa de marketing pentru a se asigura ca obiectivele companiei sunt indeplinite si sa cunoasca modul in care utilizatorul se comporta in cadrul site-ului pentru a-si imbunatati experienta.

Pe scurt, SEO este modul in care paginile web sunt evaluate de Google dintr-o serie de factori prin care vor fi afisate intr-o anumita ordine in indexul lor de cautare, iar sarcina unui consultant SEO este de a crea o strategie bazata pe acesti factori, de a o aplica pentru a imbunatati pozitiile unei pagini web si de a analiza datele oferite de Google prin instrumentele sale pentru a favoriza experienta utilizatorului si, prin urmare, conversia.

SEO in termeni generali ar trebui sa iti ajute compania sa fie vizibila pe internet, sa indeplineasca obiectivele companiei, sa genereze brand si, bineinteles, sa faca investitia profitabila. Cu SEO ajutam motoarele de cautare sa inteleaga despre ce este vorba pe site-ul tau si sa faciliteze modul in care Google acceseaza cu crawlere continutul.

SEO este cel mai bun mod pentru utilizatorii dumneavoastra sa va gaseasca in rezultatele cautarii si sa interactioneze cu site-ul dvs., este cel mai bun mod de a face site-ul dumneavoastra relevante si cel mai bun mod de a satisface obiectivele de marketing online.

  1. Activitatea SEO este formata din doua sectiuni principale:

SEO OnPage: sunt actiunile care se desfasoara in cadrul web-ului in sine, facilitand modul in care Google acceseaza cu crawlere, intelege si indexeaza continutul.

0 Shares
You May Also Like