Ce este o casa inteligenta care functioneaza cu automatizarea casei?

0 Shares
0
0
0

Ce este o casa inteligenta care functioneaza cu automatizarea casei?Automatizarea locuintei este setul de obiecte si aplicatii conectate care iti transforma casa intr-o casa inteligenta, gata sa iti usureze viata in toate domeniile vietii de zi cu zi.

Ce este o casa inteligenta?

Internet, obiecte conectate si automatizare a locuintei: acesta este trio-ul care a facut posibila aparitia casei inteligente. Dar la ce anume ne referim cand vorbim despre o casa inteligenta ? Ce este o casa inteligenta si ce caracteristici ai la dispozitie astazi?

In cateva cuvinte, o casa inteligenta este o locuinta ale carei diverse elemente (incalzire, iluminat, prize, alarme, termostate pentru centrala, dispozitive de supraveghere video etc.) pot fi controlate din aplicatii mobile, disponibile pe smartphone-uri sau tablete. Este vorba de programare automatizata!

La ce se foloseste automatizarea locuintei?

Sa-ti faci casa inteligenta inseamna in primul rand sa oferi confort si securitate ocupantilor. Prin echipamente controlabile de la distanta, este posibil sa modifici temperatura, sa controlezi iluminatul sau sa verifici ca nimeni nu vine acasa in lipsa ta.

Confortul este asigurat de o utilizare mai intuitiva a dispozitivelor. O casa conectata devine o casa 100% multimedia: radioul sau muzica te urmaresc in toate camerele si poti lansa o aplicatie folosind vocea (multumita difuzoarelor inteligente).

Casa conectata si economii de energie

Locuintele automatizate devin, de asemenea, mai eficiente din punct de vedere energetic. Cand incalzirea este modulata cu un nou  termostat inteligent si luminile se sting cand incaperile sunt goale, economisesti multa energie electrica. Gata cu risipa inutila!

Casa conectata si securitate

In ceea ce priveste securitatea, casa inteligenta iti permite sa dormi linistit in toate imprejurarile, chiar si atunci cand pleci in vacanta. E simplu, se poate programa luminile astfel incat sa se aprinda singure, iar rulourile sa se coboare la lasarea noptii. Ele devin independente!

In plus, alarmele, camerele de supraveghere sau detectoarele tale de intruziune sunt, de asemenea, programabile si pot fi controlate de la distanta. Acest lucru poate fi linistitor pentru persoanele in varsta, de exemplu, sau atunci cand nu esti acasa. Si asta este doar o parte din ceea ce poate face o casa inteligenta pentru tine.

Conecteaza-ti casa

Majoritatea acestor solutii functioneaza folosind o aplicatie mobila instalata pe smartphone sau tableta, fara a fi nevoie de computer. De exemplu, vei avea posibilitatea de a controla inchiderea si deschiderea rulourilor, de a controla iluminatul exterior si interior, de a-ti reduce consumul de energie prin controlul incalzirii, si in plus este bine pentru mediu si pentru facturile tale! Poti chiar sa instalezi senzori capabili sa detecteze intruziunile in casa ta, acestia declansand sistemul de alarma.

Arunca o privire diverse tutoriale despre Salus Controls pentru a afla cum sa conectezi aceste dispozitive si obiecte conectate si, astfel, sa iti faci casa si mai inteligenta!

Gama completa de solutii pentru incalzire si gestionare a energiei incorporeaza solutii inovative simple, usor de utilizat in aplicatii comerciale sau rezidentiale. Termostatele programabile wireless, cu fir, precum si cele din gama Salus Smart Home pot fi controlate prin Wi-Fi si prin internet.

0 Shares
You May Also Like