Cele mai bune aplicatii despre alimentatie pentru telefoanele mobile

Cele mai bune aplicatii despre alimentatie pentru telefoanele mobile

0 Shares
0
0
0

Cele mai bune aplicatii despre alimentatie pentru telefoanele mobile80% din utilizatorii de  smartphone-uri nu se gandesc ca mobilul ii poate ajuta ca sa manance sanatos…  De fapt insa..datorita aplicatiilor (Aplicatii), putem invata limbi straine; afla cel mai bun mod de a ne antrena si de a ne imbunatati rezultatele in timpul alergarii; sa  stim ora exacta la care sa luam un medicament sau cum sa gatim  un fel de mancare delicioasa in zece minute.

Am selectat cele mai interesante aplicatii in domeniul alimentar, multe dintre ele legate de sanatate. Atunci cand folosesti astfel de aplicatii, nu uita de huse. Aici gasesti orice husa Samsung.

In fiecare zi, 4 milioane de aplicatii sunt descarcate in tara noastra. Intr-o tara in care exista  milioane de utilizatori activi de aplicatii, afacerea aplicatiilor se extinde la toate sectoarele, iar cea a alimentelor nu ar putea fi mai mica. Am selectat cele mai interesante aplicatii in domeniul alimentar, multe dintre ele legate de sanatate:

  1. Aplicatii despre hranirea sugarilor:
  • Pentru copii:Aplicatii pentru ca acestia sa invete sa manance sanatos prin jocuri video care acorda puncte pentru o alimentatie sanatoasa, cum ar fi “Food Flight”.
  •  Pentru mamele cu bebelusi:Aplicatii cu jocuri, sfaturi si propuneri (planuri nutritionale, grafice percentile, agenda vizitelor la medicul pediatru, vaccinuri viitoare, jocuri si muzica pentru bebelusi, recomandari pediatrice …). De exemplu, aplicatia mobila dezvoltata de Hero Baby.
  1. Aplicatii pentru grupuri de populatie cu nevoi alimentare specifice:
  •  Pentru celiaci:Glutenfreelist.Prin introducerea numelui alimentelor in aceasta aplicatie ofera o lista cu diferite optiuni de produse, facand clic pe fiecare , indica daca are aprobare legala  sau daca nu este potrivit pentru persoanele cu intoleranta la gluten.
  •  Pentru alergiile alimentare:Intolerapp,aceasta aplicatie creata de parintii unui copil cu alergie la mai multe alimente, ne spune daca un produs alimentar este potrivit sau nu pentru persoanele cu alergie la oua si intoleranta la gluten si lactoza, pur si simplu prin scanarea codului de bare al produsului cu camera mobila.

Aplicatia a primit premiul pentru cea mai buna aplicatie sanitara a anului 2012 si a fost inclusa printre cele mai bune 50 de aplicatii de sanatate vorbitoare de limba spaniola.

  •  Pentru diabetici:cu scopul de a urmari carbohidratii consumati de copiii diabetici intr-un mod distractiv si usor, cum ar fi “Numararea alimentelor cu Lenny”.Este o aplicatie mobila in care copiii pot invata valorile carbohidratilor din multe alimente de baza, pot personaliza ghidul alimentar in functie de ceea ce le place sa manance sau pot afla mai multe despre carbohidrati cu jocuri interactive.
  • Pentru cei care doresc sa afle mai multe despre produsele pe care le consuma:RIBEFOOD-2013 este un asistent informatic axat pe optimizarea dietei personale a oricarei persoane pe baza riscurilor la adresa aportului de poluanti din mediu, pe de o parte, si a beneficiilor prin nutrientii celorlalte.

Acesta incorporeaza module specifice pentru persoanele cu tulburari, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul, boala celiaca sau diverse intolerante alimentare. Aplicatia este disponibila gratuit, pe platformele digitale (AppStore si Google Play).

  1. Aplicatii pentru evitarea risipei de alimente:

Aplicatii pentru a controla ca nimic nu expira acasa, cum ar fi Expira. Este o lista in care scriem toate alimentele pe care le cumparam care sunt susceptibile sa expire si adaugarea datelor  de expirare sau a consumului preferential al fiecaruia,  ne avertizeaza pe mobil inainte ca acestea sa se strice.

0 Shares
You May Also Like