Ce inseamna Bradul de Craciun si ornamentele sale?

Ce inseamna Bradul de Craciun si ornamentele sale?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna Bradul de Craciun si ornamentele sale?Fara indoiala, bradul de Craciun este protagonistul decoratiunii de Craciun.

In case, centre comerciale si in pietele principale, iluminatul Bradului de Craciun este un eveniment care marcheaza inceputul unuia dintre cele mai asteptate anotimpuri: cel al sarbatorilor.

Dar care este originea bradului de Craciun? In ce moment bradul de Craciun a devenit un simbol? Ce inseamna asta? Impartasim fapte curioase despre acest protagonist al Craciunului.

Istoria bradului de Craciun

Exista mai multe teorii despre originea bradului de Craciun. Una dintre cele mai acceptate este cea care subliniaza ca aceasta traditie vine de la celtii din Europa Centrala, care au folosit copaci pentru a reprezenta diversi zei.

Intr-un mod special, in timpul iernii au sarbatorit nasterea lui Frey, zeul lor soare, cu un copac decorat cu fructe rosii care a primit numele de Idrasil, care inseamna Copacul Universului; in coroana lui era raiul si in adancul radacinilor era iadul.

A fost intre anii 680 si 754 cand Sfantul Bonifaciu, unul dintre principalii evanghelizatori ai Germaniei, a inteles ca este imposibil sa dezradacineze traditia celtica, asa ca a decis sa o adapteze dandu-i un sens crestin.

Asa a taiat cu un topor un stejar care il reprezenta pe Odin si a plantat in schimb un brad, care pentru ca era peren, simboliza dragostea lui Dumnezeu.

Astfel a aparut bradul de Craciun, al carui sens era de a sarbatori nasterea lui Isus printre noii crestini.

Se spune ca traditia bradului de Craciun a inceput in Germania in 1605; in Finlanda a ajuns in 1800, in Anglia in 1829, iar la Castelul Windsor a fost vazut pentru prima data in 1841, de mana Printului Albert, sotul reginei Victoria.

Protestantii subliniaza ca Martin Luther a fost cel care a impus pinul in locul stejarului din Odin ca pom de Craciun.

Semnificatia bradului de Craciun

Fara indoiala, bradul de Craciun este protagonistul decoratiunii de Craciun.

Semnificatia nasterii de Craciun

Bradul de Craciun trebuie sa fie insotit de o Nastere de Craciun.

Originea acestei traditii dateaza din anul 1223, cand Sfantul Francisc de Asim a conceput asa-numitele iesle sau scene ale Nasterii Domnului.

Cand se pune bradul de Craciun?

In prezent, se pare ca exista o graba pentru a sarbatori datele speciale. Decoratiunile de Craciun, globurile, instalatii luminoase de brad, inunda magazinele din primele saptamani ale lunii noiembrie.

Si asta face ca imtrebarea sa apara: la ce data ar trebui sa fie plasat bradul de Craciun? Pentru catolici, bradul de Craciun ar trebui sa fie plasat in prima duminica a Adventului.

Desi este adevarat ca nu exista o data precisa cu privire la momentul in care sa se aprinda bradul de Craciun, iar acest lucru depinde de obiceiul fiecarei familii, Biserica recomanda sa-l puneti la inceputul Adventului.

Puteti decora bradul de Craciun pe tot parcursul Adventului, explicand copiilor fiecare simbolism. Copiii isi pot crea propriile sfere cu o rugaciune sau un scop in fiecare. Pe masura ce zilele trec, ele sunt atarnate pe bradul de Craciun pana in Ajunul Craciunului.

0 Shares
You May Also Like