Cel mai bun congelator pentru familii cu copii mici

0 Shares
0
0
0

Daca aveti copii mici este indicat sa cautati un congelator cu sistem de blocare sau cu alarma. Acest lucru este o idee foarte buna, daca luati in considerare ca piticul dumneavoatra poate sa deschida usa congelatorului si sa o lase asa, existant riscul ca alimentele sa se dezghete si sa se altereze.

Cel mai probabil veti cautat un congelator cu o capacitate suficient de mare pentru a se incadra in nevoile familiei dumneavoastra, dar care sa fie de asemenea si suficient de compact pentru a-l putea aseza in orice spatiu disponibil din casa (garaj, camara, bucatarie etc).

Cel mai bun congelator pentru familiile numeroase

Daca aveti o familie mare, atunci evident va veti uita la modele de congelatoare de capacitate foarte mare. O lada frigorifica poate fi chiar indicata pentru dumneavoastra. Avand spatiu suficient de depozitare veti putea tine la congelator aproape orice tip de aliment si veti putea gati rapid, oricand o multime de mancaruri.

Si in acest caz, daca aveti copii este bine sa cautati un model cu alarma sonora in cazul in care usa congelatorului ramane deschisa in mod accidental. Unele modele permit chiar blocarea usii, astfel incat doar dumneavoastra sa puteti deschide usa.

Cel mai bun congelator pentru cele mai joase temperaturi

Majoritatea congelatoarelor au setari scazute care ajung mult sub 0 grade Celsius. Dar exista modele care ajung la temperaturi si mai scazute de atat. Astfel unele modele de congelatoare permit temperaturi extrem de scazute pentru pastrarea prospetimii si aromelor alimentelor inghetate.

Multe congelatoare verticale au optiune de inghetare rapida astfel ca temperatura din congelator la scadea la cel mai jos nivel intr-un interval foarte scurt. Acest lucru va ajuta mai ales atunci cand aveti de inghetat o cantitate mare de alimente (de exemplu la Craciun cand cumparati un porc si puneti congelatorul in functiune).

La fel, optiunea este ideala pentru alimentele pe care le cumparati de la magazin si care se dezgheata putin pana ajungeti acasa (pentru ca stau mult la caldura sau in masina). Porniti optiunea de inghetare rapida si alimentele respective vor fi invaluite imediat de cea mai scazuta temperatura.

Alegerea celui mai bun congelator

Cand faceti o achizitie importanta, vreti sa va asigurati ca obtineti cel mai bun lucru pentru nevoile dumneavoastra. Unul dintre cei mai importanti factori depaseste pretul initial al aparatului electrocasnic. Cu siguranta doriti sa alegeti un congelator al carui consum sa nu va coste mult. Sa consume putin si sa necesite minim de intretinere.

De fapt, cele mai bune congelatoare sunt cele certificate in domeniul energetic, ceea ce inseamna ca producatorul participa la programul de eficienta energetica dezvoltat de la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, ar trebui sa masurati spatiul unde aveti de gand sa asezati congelatorul si apoi sa faceti comparatii cu dimensiunile modelelelor ce apar in descrierea produselor din magazine. Retineti ca trebuie sa lasati cativa cm liberi in jurul congelatorului pentru ca aerul sa poata circula cat mai bine.

Veti avea nevoie de spatiu suficient si deasupra congelatorului, daca vorbim despre o lada frigorifica a carei usi se deschide in sus. Nu va grabiti cand faceti masuratorile si cand alegeti spatiul pentru asezarea congelatorului. Ideea e ca in acest mod instalarea va fi mai rapida si mai usoara; veti evita orice alte probleme.

Producatorii sugereaza in manual un anumit numar de cm de aerisire in jurul congelatorului pentru ca acesta sa functioneze cat mai eficient. In caz contrar compresorul congelatorului poate functiona ore suplimentare pentru a mentine alimentele inghetate.

In afara de costuri si caracteristici exista si alte lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati cel mai bun congelator:
– camera unde veti aseza congelatorul
– garantia producatorului – este de obicei de 1-2 ani iar unii producatori ofera posibilitate de extindere a garantiei contra unui sume.

0 Shares
You May Also Like