Ce tablete si telefoane sub brandul Nokia se vor lansa in 2016

0 Shares
0
0
0

ce-tablete-si-telefoane-sub-brandul-nokia-se-vor-lansa-in-2016Nokia, un mare gigant in trecut, a fost pe val si sub val, importante perioade de timp. Acum ceva vreme, aceasta companie era printre cele mai mari si mai respectate branduri la nivel global. Pentru reparatii Nokia la cele mai inalte standarde de calitate, intra pe Service-Gsm.ro.

Totusi, nu a putut tine pasul cu firme precum Apple si Samsung, in momentul in care s-a facut trecerea spre smartphone-uri, de la telefoanele normale. Compania a ajuns chiar pana in punctul in care a fost nevoita sa-si vanda business-ul cu smartphone-uri catre Microsoft, in 2014.

Acum, Nokia a confirmat ca va incerca sa revina pe piata smartphone-urilor prin lansarea unor telefoane cu Android, dar si a catorva modele de tablete, in al 4-lea trimestru al acestui an.

Potrivit unui raport al publicatiei chineze The Paper, presedintele din China al Nokia, Mike Wang, a confirmat ca se vor lansa 3 sau 4 device-uri sub brandul Nokia in acest an, probabil in ultimul trimestru al anului 2016. Aceste device-uri vor fi smartphone-uri si tablete.

Sub umbrela deal-ului dintre Microsoft si Nokia, celor din urma li s-au impus anumite restrictii cu privire la lansarea anumitor device-uri sub numele de brand propriu, daca aceste device-uri puteau concura device-uri de la Microsoft.

Dar, aceste restrictii vor expira spre sfarsitul anului 2016. Se pare ca Nokia este nerabdatoare sa reintre pe piata si din punctul nostru de vedere, o posibila revenire nu este decat un lucru bun. Nokia nu a facut niciodata telefoane proaste. Sa speram ca nu o vor face nici de acum inainte.

Ar trebui sa notam ca aceste device-uri vor fi produse la unele dintre fabricile in care Nokia isi producea si inainte anumite game de produse, in asa fel incat angajatii acelor fabrici, nu vor fi disponibilizati, iar unele dintre acestea vor fi produse de catre compania finlandeza HMD Global, conform unor intelegeri prealabile.

Mai devreme in acest an, Nokia a dat o licenta exclusiva catre HMD Global, pentru crearea unor device-uri Android sub brandul Nokia. Licenta are o valabilitate de 10 ani.

Cu alte cuvinte, cei de la HMD vor fi capabili sa-si conceapa si sa produca propriile game de smartphone-uri si tablete, sub brandul Nokia. Cu toate astea, Nokia a vrut sa se asigure ca aceste device-uri vor avea o calitate superioara si in consecinta, a anuntat ca va monitoriza cu atentie toti pasii HMD.

Primele zvonuri despre device-urile HMD sub brandul Nokia, au aparut in luna Iulie a acestui an, cand s-a speculat ca primele smartphone-uri de 5.2 si respectiv 5.2 inch concepute de HMD Global, vor ajunge pe piata foarte curand.

Leak-urile respective sugerau ca telefoanele vor avea ecrane cu rezolutia 2k (quad hd), vor avea certificare IP 68 (de rezistenta sporita la apa si praf) si ca vor fi pe undeva asemanatoare cu flagship-urile Galaxy S7 Edge si Galaxy S7, de la rivala Samsung.

Mai mult dect atat, un fost angajat de la Nokia, Pekka Rantala, s-a alaturat si el HMD pe post de marketing officer, sugerand ca aceasta companie arata seriozitate cu privire la posibilitatea unei reveniri in forta.

0 Shares
You May Also Like