Samsung Galaxy S – prima generatie de smartphone Galaxy

0 Shares
0
0
0

samsung-galaxy-s-prima-generatie-de-smartphone-galaxySamsung Galaxy S este unul dintre primele smartphone-uri Android cu touchscreen, conceput si produs de Samsung Electronics. Cauti huse Samsung pentru smartphone-ul tau? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

Este primul device Android produs de Samsung. A fost anuntat pentru prima oara in luna Martie 2010 si a avut lansarea cateva luni mai tarziu, in luna Iunie. Galaxy S a fost produs in zeci de variatii.

Referinta internationala “GT-I9000” dispunea de procesor de la ARM si anume un HummingBird de 1 ghz, un procesor grafic (placa video) de la Power VR, memorie flash interna cu capacitatea de 8 sau 16 gb si ecran de 4 inch cu rezolutia de 400×800 pixeli, construit in tehnologia Super AMOLED (ecran capacitiv).

Smartphone-ul dispunea de capabilitate de conectare prin standard Wi-Fi, avea o camera cu senzor de 5 megapixeli (cea principala) si una secundara de doar 0.3 megapixeli, pentru selfie-uri sau convorbiri video.

Modele ce au derivat din aceasta versiune, includeau radio fm sau anumite schimbari in localizarea butoanelor, la nivelul tastaturii, ecrane mai mici sau mai mari sau rezolutii diferite, senzori diferiti pentru camera sau alte versiuni ale sistemelor de operare instalate.

La timpul lansarii, seria Galaxy S dispunea de cel mai performant procesor grafic ce putea fi inclus in acel moment pe un smartphone si de asemenea, era cel mai subtire smartphone din lume, avand o grosime de 9.9 mm. Acest telefon a avut si prima certificare oficiala pentru redarea continutului DivX HD.

Pana in anul 2013, peste 25 de milioane de device-uri Galaxy S, au fost vandute la nivel global. Numele de “Galaxy S” a continuat cu device-uri bazate pe SoC-uri de la Qualcomm si anume celebrele Snapdragon. Acestea au fost prezente incepand cu Galaxy S Plus si Galaxy S Advance. Noul release major al acestei serii, a fost Galaxy S 2. In 2012, cei de la Samsung au introdus si versiunea Dual Sim pentru acest model.

Cei de la CNET Asia, au fost unii dintre primii review-eri ai seriei Galaxy S, acordand acestui model nota 8.4 din 10. Galaxy S a fost comparat in momentul lansarii cu cele mai bune smartphone-uri pe Android ale momentului si anume HTC Desire, Xperia X10, Nexus One sau smartphone-urile celor de la Apple, incepand cu seria iPhone 4.

GSM Arena descria seria Galaxy S ca avand “o calitate audio perfecta”, declarand ca performanta generala a acestui telefon, il fac incontestabil un lider, printre smartphone-urile high end cu sistem de operare Android.

Telefonul a primit si cateva critici de la anumiti review-eri, din cauza performantelor gps-ului, care lasau de dorit in momentele imediat urmatoare lansarii. Telefonul avea anumite probleme prin faptul ca dura foarte mult timp pentru a-ti determina locatia reala si atunci cand o facea, nu avea acuratetea la care s-ar fi asteptat majoritatea utilizatorilor.

Aceste probleme au disparut insa la foarte scurt timp, o data cu primul update major pe care l-a primit telefonul sau cu anumite setari pe care utilizatorii le puteau face la anumite modele, pentru a scapa de aceasta problema.

0 Shares
You May Also Like