Ce placa video trebuie sa aiba un laptop pentru gaming?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, din ce in ce mai multi tineri renunta la ideea de a desfasura activitati sportive in timpul liber, pentru a se juca pe calculator. Multi dintre acestia petrec zilnic foarte multe ore in fata monitorului, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta putin pe marginea acestui subiect.

In trecut, cei mai multi gameri isi indreptau atentia spre calculatoare pentru gaming, pe care fie le cumparau gata construite din magazin, fie si le construiau pe cont propriu.

Odata cu trecerea timpului, gamerii au renuntat incetul cu incetul la PC-urile pentru gaming si si-au indreptat atentia spre laptopuri pentru gaming.

In prezent, fie ca discutam despre un laptop gaming second hand, sau ca discutam despre un laptop nou pentru gaming, un asemenea echipament poate fi la fel de util precum un calculator special construit in acest scop.

Cei care isi doresc un asemenea echipament, vor pune in primul rand pret pe baza placii video a laptopului. Placile video pentru laptopurile special construite pentru gaming se impart in doua mari categorii, si anume placi video pe AMD si placi video nVIDIA.

Utilizatorii trebuie sa stie ca ambele tipuri de placi video, daca sunt de calitate ruleaza perfect, pentru ca ele sunt scoase pe piata de catre doua branduri de top. Din punct de vedere al performantelor, aceste doua placi videu au cam aceleasi performante, asa ca in functie de preferinte fiecare isi poate alege placa video.

Se poate spune ca pentru un gamer este destul de dificil sa aleaga o placa video in conditiile in care si AMD si nVIDIA dispun de asemenea componente performante. Trebuie insa ca gamerii sa tina cont si de jocurile pe care le vor rula, pentru a face alegerea placii. Se poate ca pentru anumite jocuri, una din aceste placi video sa fie mai optimizata decat cealalta.

GIGABYTE NVIDIA GTX 1070, care dispune de alimentare 6 + 8 pini, GDDR5, 8 GB VRAN si 256 biti, poate fi o solutie buna privind placa video.

MSI GEFORCE GTX 1050 TI, care dispune de alimentare 6 pini PCI – E, GDDR5, 4 GB VRAM si 128 biti, poate reprezenta o alta solutie pentru o placa video buna pentru gaming.

SAPPHIRE RADEON RX560, care dispune de 8 pini PCI – E, 4 GB VRAM, GDDR5 si 128 biti, poate fi considerata o alta placa video ideala pentru gaming.

Ei bine, acestea au fost doar cateva exemple. De precizat este faptul ca atunci cand vine vorba despre alegerea unui laptop pentru gaming, conteaza foarte mult si procesorul acestuia. Chiar si spatiul de stocare si memoria RAM a laptopului au o importanta deosebita.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de care se tine cont atunci cand se alege un laptop pentru gaming, insa cu siguranta gamerii deja cunosc toate aceste aspecte, si stiu cand este necesar sa isi indrepte atentia spre un laptop pentru gaming mai performant decat cel pe care deja il au la dispozitie de ceva timp.

0 Shares
You May Also Like