Ce inseamna profesionist SEO?

0 Shares
0
0
0

ce-inseamna-profesionist-seoPentru cei care efectueaza optimizare seo Braila, specialistii SEO reprezinta un factor cheie in castigarea clientilor. Clientii se pot intreba cu ce se ocupa de fapt un specialist SEO?

In general, activitatea unui specialist SEO consta in: recomandari privind aspectele tehnice care impiedica indexarea corecta a paginilor site-ului sau care impiedica urcarea site-ului in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare; optimizarea paginilor site-ului si implementarea unei strategii de Link building.

Ca obiective, un specialist SEO urmareste 5 beneficii de baza: indexarea corecta a paginilor web, pozitionarea cat mai buna a site-ului pe cuvinte cheie care aduc trafic, eficientizarea interactiunii vizitatorilor cu site-ul, cresterea traficului organic, atragerea de vizitatori.

De regula, un numar mai mare de vizitatori pe site nu garanteaza neaparat un numar mare de clienti. Exista numeroase motive pentru care unii utilizatori parasesc site-ul fara o conversie: in primul rand, putem vorbi de lipsa increderii, apoi de preturi care de multe ori sunt mai mari ca ale concurentei, de poze de slaba calitate, descrieri care nu ofera suficiente informatii si nu atrag clientii, etc.

Cum puteti distinge un specialist SEO profesionist de unul amator?

Prin experienta care, fara dar si poate, se traduce prin vechimea in domeniu, prin diversitatea si complexitatea proiectelor manageriate. Este foarte usor ca un specialist sa se laude cu multi ani de experienta in SEO si cu exemple de site-uri optimizate cu succes.

Prin prisma experientei in domeniu putem vorbi de: specialist SEO junior, senior sau expert. Un expert SEO nu trebuie sa fie programator, dar totusi este necesar ca acesta sa cunoasca cateva elemente de baza ce tin de web design, sau web development pentru a reusi o optimizare eficienta a site-urilor.

Cei mai multi dintre clienti intreaba un specialist SEO daca poate sa le aduca site-ul pe primul loc in Google. Doar cei amatori vor raspunde afirmativ. Nu este profesionist sa te angajezi intr-o asemenea promisiune.

Specialistii SEO profesionisti va vor da ca exemple site-uri promovate cu succes, va vor prezenta numeroase detalii despre cum au evoluat acele site-uri, va vor spune ce asteptari sa aveti in cazul pozitionarii unui cuvant cheie pentru afacerea dumneavoastra.

Inainte de a va intalni cu un specialist SEO, puteti sa va ganditi la cateva intrebari pe care i le puteti adresa:
1. Ce experienta aveti in acest domeniu si in ce proiecte ati mai fost implicat?
2. Ce experienta aveti in dezvoltarea si optimizarea unor site-uri internationale?
3. Care sunt tehnicile SEO de care dispuneti?
4. Imi puteti furniza informatii detaliate despre recomandarile dumneavoastra si pe ce se bazeaza acestea?
5. Respectati regulamentul Google pentru webmasteri?

Un specialist SEO poate sa va propuna urmatoarele servicii: audit tehnic, optimizari on-page/on-site, strategie de cuvinte cheie, SEO Copywrighting, Link building, consultanta SEO inainte de a crea site-ul, analiza concurentei in mediul online, consultanta pentru migrarea site-ului pe alta platforma.

Trebuie sa apelati cat mai devreme la serviciile unui specialist, pentru a economisi timp, bani si a profita din timp de strategiile SEO, respectiv de optimizare seo.

0 Shares
You May Also Like