Ce este lipoaspiratia?

Ce este lipoaspiratia?

0 Shares
0
0
0

Ce este lipoaspiratia?Mai mult ca sigur ai auzit candva discutandu-se despre lipoaspiratie, insa in conditiile in care nu stiai ce inseamna pana acum acest termen, cu siguranta acest articol iti va fi extrem de util, pentru ca vei acumula multe informatii despre lipoaspiratie.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca lipoaspiratia este o procedura chirurgicala care are ca si obiectiv indepartarea grasimii excesive din anumite zone ale corpului, iar aceast procedeu se efectueaza neaparat sub anestezie generala sau sub rahianestezie.

Lipoaspiratia implica incizii mici de 3 – 4 milimetri, necesita deasemenea cateva ore de operatie, iar apoi cateva zile de recuperare. Este important de precizat faptul ca durata interventiei si a recuperarii depind foarte mult de cantitatea de grasime indepartata, dar si de suprafetele tratate, de tehnica utilizata, de indemanarea chirurgului estetician si de starea de sanatate a pacientului.

In cazul persoanelor obeze, care au de gand sa apeleze la lipoaspiratie pentru a pierde in greutate, cu siguranta rezultatele oferite vor fi cel putin dezamagioare, iar aici este foarte important ca pacientul sa inteleaga faptul ca lipoaspiratia este o buna metoda de conturare corporala, dar nu este o metoda de slabire. Deasemenea, lipoaspiratia ajuta foarte mult la eliminarea depozitelor de grasime care nu se elimina in urma unor diete sau prin sport.

Datorita faptului ca este o procedura chirurgicala serioasa, ce se poate efectua doar cu anestezie, este recomandat ca persoana care isi doreste sa urmeze acest procedeu, sa apeleze la un chirurg plastician renumit, si care cunoaste foarte bine aceasta tehnica.

Cu siguranta exista si alte metode de dizolvare a grasimii, cu ajutorul laserului, insa de foarte multe ori aceste modalitati se combina perfect cu lipoaspiratia traditionala, iar metodele noi nu sunt de fiecare data cele mai eficiente, ci ele trebuiesc sa fie testate in continuare.

Cat despre zonele care pot sa fie tratate cu ajutorul lipoaspiratiei, acestea pot sa fie numeroase, iar de obicei femeile sunt cele care au tendinta de a se ingrasa in zona coapselor, pe solduri si flancuri, in timp ce barbatii depun grasime in zona flancurilor si in zona abdominala, insa cu siguranta grasimea se poate depune si in alte zone.

Ei bine, lipoaspiratia include acel procedeu de remodelare corporala efectiva, cu aspiratia grasimii din anumite zone in care aceasta se afla in exces.

Zonele in care se poate interveni cel mai des pentru indepartarea grasimii prin lipoaspiratie sunt: zona abdominala, zona flancurilor posterioare, zona soldurilor, zona coapselor externe si interne, zona genunchilor interni, zona gambelor, zona gleznelor, zona bratelor, zona sanilor, zona mandibulara, zona cervicala si zona feselor.

Mai este iarasi important de precizat si faptul ca lipoaspiratia se poate face si cu anestezie locala in cazul in care depozitele de grasime sunt foarte mici, cum ar fi cele de sub barbie de exemplu, sau cele din zona gatului.

In aceste situatii, medicul poate sa aleaga sa efectueze manual lipoaspiratia, cu o seringa care sa fie conectata la o canula mai mica.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante detalii despre lipoaspiratie pe care ar trebui sa le cunosti.

0 Shares
You May Also Like