Care sunt partile componente ale unei lanterne led?

0 Shares
0
0
0

Care sunt partile componente ale unei lanterne led?
Articolele tip “ABC” contin informatii de baza pentru absolut toti utilizatorii care sunt incepatori. Acestea vor fi realizate utilizand-use un limbaj destul de comun si pe intelesul tuturor. In acest mod vor fi prezentate urmatoarele informatii care se refera la un produs revolutionar: lanterna led.

In cazul in care nu stiti prea multe legat de acest produs, cel mai indicat ar fi sa cunoasteti din ce este creat acesta, dar si cateva informatii despre piesele componente.

Prima pisa pe care o puteti observa este corpul metalic din exterior. Aceasta reprezinta, de fapt, sasiul lanternei si are o importanta extrem de mare in functionarea sigura, dar si corecta, a prototipului.

Aceasta are ca rol principal dispersia caldurii care este produsa de led si, de asemenea, are rol protector , facand produsul rezistent la apa. Spre exemplu corpul anumitor lanterne este creat  dintr-un tip de aluminiu ce este denumit si “aviatic”.

Acest metal este un tip de aluminiu foarte rezistent la socuri si presiuni.  In ceea ce priveste dispersia caldurii, cu cat aceasta este facuta eficient, cu atat performanta unei lanterne va creste considerabil.

Dupa cum spuneam, unele produse prezinta o rezistenta dusa la extrem, iar acest lucru se datoreaza doar formei speciale a corpului si a ranforsarilor care sunt introduse foarte atent pentru marirea rezistentei la diferite socuri, dar si la presiunea mecanica.

Un alt element component important al lanternei, dar si vizibil este reprezentat de butoanele de operare. Aceste butoane sunt special amplasate si confetionate astfel incat sa permita o utilizare rapida, eficace si simpla. Pentru fiecare model de lanterna, exista anumite caracateristici ale butoanelor in ceea ce prinveste unde sunt plasate.

Spre exemplu butonul principal ON/OFF al segmentului tactic de vanatoare este situat chiar in spatele lanternei, iar butonul secundar poate fi optional. Totusi, cel mai bine ar fi ca acesta sa nu existe pentru simplificarea electronica a prototipului.

Comparativ cu modele pentru paza sau operatiuni speciale unde exista un singur buton care are dimensiuni foarte mari care prezinta un grip destul de bun confectionat din cauciuc. Acest buton este pozitionat pe partea laterala pentru a usura manuirea lanternei dintr-o pozitie normala si naturala de utlizare.

Totul este proiectat astfel incat manuirea sa fie destul de eficace, simpla si cu o fiabilitate destul de mare. In cazul in care se mai introduc si alte butoane, acest lucru va duce la scoaterea modelului din aceasta gama si intrarea sa in alta.

De asemenea, mai exista si lanterne portabile sau pentru camping. Acestea prezinta un buton destul de mic care este pozitionat pe latura laterala a modelului. De asemenea lanternele gadget de colectia care sunt menite unei utilizari rari prezinta mult mai multe elemente decat o simpla lanterna.

Acestea au mai multe butoane, un display LCD, dar si alte tipuri de gadgeturi de acest fel care fac utilizarea acestui tip de lanterna o placere. Utilizatorul are posibilitatea de configura mult mai multe functii speciale, dar si sa configureze alte led-uri care sunt suplimentare si care au mult mai multe culori. Acestea sunt doar cateva dintre optiunile pe care le poate avea lanterna gadget.

0 Shares
You May Also Like