Cum-ingrijesti-tenul-gras

Cum ingrijesti tenul gras?

0 Shares
0
0
0

Cum-ingrijesti-tenul-grasTenul gras se caracterizeaza prin faptul ca are un aspect gras, precum si prin formarea de straluciri in zona T a fetei, prezenta cosurilor si a punctelor negre. Este un tip de piele cu o tendinta ridicata de a avea acnee, care este cauzata de o acumulare excesiva de sebum in anumite parti ale fetei.

Prin urmare, tenul gras necesita un tratament specific care controleaza aparitia tuturor acestor simptome si imbunatateste aspectul acesteia. In OneHowTo va oferim cateva sfaturi despre cum sa tratati tenul gras.

Pasi de urmat:

In tratamentul tenului gras este esential sa se efectueze o curatare faciala atat in timpul zilei, cat si pe timp de noapte. Pentru a face acest lucru, alegeti un gel specific pentru tenul gras de inalta calitate.

Cele mai potrivite produse sunt cele care sunt clatite cu apa. In primul rand, trebuie sa umeziti fata si sa aplicati produsul in miscari circulare si blande. Aceasta afecteaza zona nasului, barbia si fruntea, in care se acumuleaza mai multa grasime. Apoi, clatiti cu multa apa.

Desi tenul gras necesita aceasta rutina de curatare, este recomandabil sa nu abuzati de utilizarea sapunurilor, deoarece acestea usuca pielea si secreta mai multa grasime.

Dupa curatarea fetei, completati tratamentul cu o lotiune astringenta sau tonic. Acestea sunt produse indicate in special pentru a reduce excesul de grasime pe fata si pentru a controla formarea porilor si a altor impuritati.

De asemenea, puteti utiliza o crema hidratanta care nu are o baza grasa pentru a scoate in evidenta pielea mai sanatoasa.

Exista si alte remedii naturale care sunt perfecte pentru tratarea tenului gras. Un bun exemplu sunt cateva masti naturale, cum ar fi fulgii de ovaz sau masca de lamaie, care ajuta la echilibrarea nivelului de grasime.

Aplica mastile pe pielea ten curat si lasati-l pe timp de aproximativ 15 sau 20 de minute, aproximativ. Iata rutina ingrijire ten gras! Urmand pasii vei obtine un ten sanatos, luminos si mai tanar, foarte usor.

In ceea ce priveste utilizarea altor produse cosmetice, cum ar fi protectia solara, fondul de ten, pulberile etc. Incercati sa nu fiti produse pe baza de ulei sau acnegenice, acestea sunt de preferat pe baza de apa.

Tenul gras cu probleme severe de acnee trebuie studiat de un dermatolog profesionist, deoarece acestea necesita un tratament mai amanuntit si mai specific.

O dieta corecta este, de asemenea, esentiala in tratamentul tenului gras. Este convenabil sa luati fructe si legume, carne cu continut scazut de grasimi si alimente bogate in fibre. Dimpotriva, ar trebui sa evitam carnea rosie, dulciurile, produsele de patiserie si consumul de alcool.

Notiuni de baza: O noapte buna de odihna si de somn numarul de ore recomandate este un alt factor cheie in cautarea sanatos si mai radiant.

Concluzie

  • Nu atinge cosurile si imperfectiunile fetei, este esential sa evitati inflamatia si infectia pielii.
  • Incercati sa nu va atingeti fata cu mainile murdare.
  • Este important sa se mentina o buna igiena a mainilor inainte de a aplica orice produs pe fata.
0 Shares
You May Also Like