7 uleiuri esențiale de încercat

0 Shares
0
0
0

Mirosul iți permite să experimentezi mediul  înconjurător într-un mod activ și conștient, iar uleiurile esențiale sunt utilizate pentru a stimula și mai mult simțul, prin aromaterapie. Ele pot fi, de asemenea, amestecate cu uleiuri de transport și utilizate direct pe piele sau păr.

Distilate din frunze, flori și semințe de plante, există o multitudine de tipuri de uleiuri esențiale, gata să îți încânte simțurile. Pentru a-ți ușura decizia atunci când îți dorești să achiziționezi uleiurile esențiale,  am creat o listă de uleiuri care să facă lumină în ceea ce privește aromaterapia. Iar dacă îți dorești să beneficiezi de toate efectele uleiurilor esențiale, ai grijă sa iei doar uleiuri pure fără parfum sau alte ingrediente adăugate, precum cele comercializate de Diana Gubas.

1.Uleiul esențial de mentă

Acesta are un miros încântător și  mulți oameni îl asociază cu limonadele și băuturile exotice consumate vara. Uleiul de mentă are beneficii pentru sănătate, îmbunătățind performanța atletică și ameliorează simptomele sindromului de intestin iritabil .

2.Uleiul  esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă oferă un miros liniștitor și relaxant. Este adesea folosit în aromaterapie pentru a te elibera de stres. Uleiul de lavandă poate fi, de asemenea, un ulei excelent de masaj atunci când este amestecat cu un ulei de transport.

3.Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai  este considerat a avea proprietăți antibacteriene și antifungice. Este folosit în îngrijirea rănilor, pentru a elimina păduchii și pentru a controla mătreața.

Uleiul de arbore de ceai poate fi adăugat în șampoane sau utilizat în formă diluată pe piele pentru infecții fungice minore. Acesta poate fi iritant pentru ochi, așa că ai grijă dacă îl utilizezi în șampon sau ca un tratament pentru păduchi.

4.Ulei esențial de bergamotă

Uleiul esențial de bergamotă provine din cojile fructelor de Citrus Bergamia, o combinație hibridă de portocale și lămâi. Acest parfum distinctiv și ispititor îmbunătățește loțiunile de corp, uleiuri de masaj și cremele cu colagen.

Uleiul esențial de bergamotă poate ajuta la reducerea stresului. Acesta conține compuși care pot ajuta, de asemenea, la atenuarea durerii si inflamației.

Fiind un ulei de citrice, uleiul de bergamotă poate cauza fotosensibilitate la nivelul pielii. Dacă îl aplici pe tegumente, asigura-te că acoperi zonele unde l-ai folosit sau că folosești cremă cu factor de protecție solară înainte de a ieși în lumina directă a soarelui.

5.Uleiul esențial de mușețel

Mirosul reconfortant de mușețel a adus multă liniște oamenilor cu insomnii de-a lungul secolelor. Uleiul esențial de mușețel are multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea anxietății.

Există două tipuri de mușețel, german și roman. Mușețelul german este mai bogat în chamazulen, un ingredient activ care se crede că oferă mușețelului beneficiile sale pentru sănătate.

6.Uleiul esențial de Ylang ylang

Uleiul de Ylang ylang are un parfum floral ușor și este utilizat în aromaterapie pentru a reduce tensiunea și stresul. Unii utilizatori spun că este, de asemenea, benefic pentru insomnie.

Acest ulei provine din flori ecologice certificate și este distilat cu abur.

7.Uleiul esențial de eucalipt

Mirosul revigorant și distinctiv al uleiului esențial de eucalipt poate ajuta la eliminarea mirosurilor de mucegai. Eucaliptul este, de asemenea, benefic pentru calmarea tusei și ameliorarea congestiei nazale.

Uleiul esențial de eucalipt poate fi utilizat în umidificatoare și alte dispozitive de aromaterapie, cum ar fi difuzoarele.

„Aromaterapia creează miresme pentru gânduri.” – Joey Reiman

0 Shares
You May Also Like