4 motive pentru care o carte constituie cadoul perfect

0 Shares
0
0
0

Trebuie să recunosc că, dacă dau peste o carte bună, s-ar putea să nu ma mai scoată nimeni din lumea personajelor decât cu forța sau pentru urgențe majore, dar, cu toate astea, tot consider că pe lista de cadouri perfecte printre primele lucruri ar trebui să se afle o carte. Niciun alt cadou nu te poate duce înapoi în timp sau în viitor, să te facă să râzi și să plângi (adesea pe aceeași pagină), să-ți lărgești orizonturile, să-ți mărești aria de interese și să-ți încheie ziua într-un mod cât se poate de relaxant, sau poate cu dorința de a te mai bucura de încă o pagină. Ce altceva te poate speria și în același timp să arăte grozav pe raftul din biblioteca ta decât un roman polițist bine scris?

Dar aș merge mai departe de atât și, cu puțin timp de gândire alocat pentru alegerea cărții potrivite, în special o carte vintage daca mă intrebi pe mine, tocmai ai descoperit cu adevărat cadoul perfect!

Iată patru motive care să-mi susțină punctul de vedere:

1.Este personală

Când oferi o carte, dăruiești și un pic din tine și, dacă ar fi un pic cam fi ciudat să dai cuiva același parfum sau aceleași haine pe care le porți, când discutăm de o carte este diferit. Totuși aveți în vedere când oferiți o carte să știți despre ce este vorba în ea, dacă nu ați și citit-o deja, pentru că nu ai vrea ca destinatarul să înțeleagă că îi transmiți mesaje subliminale prin intermediul acelei cărți.

Există, de asemenea, pericolul de a oferi cuiva o carte foarte îndrăgită și de a descoperi că a citit-o deja sau, chiar mai rău, nu il tentează deloc – deși probabil că nu este deloc un motiv pentru a pune sub semnul întrebării întreaga prietenie. Cu toate acestea, dacă cunoașteți bine destinatarul, atunci șansele ca acesta să se simtă la fel de bine ca tine, și să fie încântat de alegerea ta sunt mari, iar ca bonus tu ai câștigat un partener de dezbatere despre acea carte.

2.Este o experiență

O carte este mult mai mult decât un obiect fizic; este o lume cu totul nouă, plină de personaje noi, interesante, provocatoare și îndrăgite, care pot fi păstrate, recitite, discutate și readuse la viață ori de câte ori dorești. Poate fi amuzantă, șocantă, provocatoare sau palpitantă, iar reacția la o carte este întotdeauna unică în funcție de cine o lecturează.

3.Creează o conexiune emoțională

O carte este ca o bijuterie care trebuie aleasă cu grijă pentru a se potrivi perfect  destinatarului. Poate provoca opinii, împărtăși gânduri și pasiuni, începe o dezbatere și sper chiar să înceapă o aventură de dragoste pe tot parcursul vieții cu un nou autor sau subiect sau personaje. Cel mai bine poate crea o conexiune caldă între tine și persoana căreia i-o oferi. Tatăl meu și cu mine aveam cu totul alte viziuni despre lume, dar ne-a plăcut să ne cumpărăm cărți unul pentru altul. Poate că a fost o modalitate de a crea o experiență comună sau de a-l orienta pe celălalt ușor spre tabăra primului, sau doar de a avea o conversație foarte bună până târziu în noapte, în orice fel ar fi, mereu mă bucuram când primeam o carte, pe toate le așteptam cu nerăbdare și chiar și acum zâmbesc când îmi amintesc anumite titluri.

4.Este atât de accesibilă pe cât îți dorești tu să fie

O carte nu își primește valoarea în funcție de suma cu care este vândută, ci din dorința și satisfacția cititorilor. Sigur că puteți să vânați primele ediții rare ale anumitor cărți celebre, iar acestea pot reprezenta cu adevărat niște cadouri valoroase, dar cărțile din zilele noastre costă chiar un chilipir și sunt la îndemâna oricui. De asemenea, sunt minunate pentru un prieten îndepărtat; ieftin și ușor de trimis, este puțin probabil să se deterioreze în tranzit și, odată ce persoana a citit-o, creează un motiv pentru a intra în contact din nou cu ea. Ce ar putea fi mai bun decât atât?

 

0 Shares
You May Also Like