Tehnologii varf de lance ale producatorilor de display-uri Allview

0 Shares
0
0
0

Tehnologii varf de lance ale producatorilor de display-uri Allview
In varful componentelor unui telefon smartphone, sau al unei tablete Allview sta bineinteles display-ul. Pe langa baterie, cartele SD si MicroSD, si alte componente, display-ul este foarte important cand vine vorba de o tableta sau un smartphone de ultima generatie.

Allview pune baza pe aceasta componenta principala a unui smartphone si comercializeaza numai telefoane cu display Allview de foarte buna calitate. Cand cumparati un smartphone sau o tableta trebuie sa luati in calcul in primul rand calitatea ecranului, deoarece ecranul este principalul mod de a interactiona cu ultimele gadgeturi.

Totusi cei mai multi utilizatori de smartphone si tablete sunt intr-o stare de confuzie cand analizeaza datele tehnice ale unui ecran. Daca rezolutia si dimensiunea ecranului smartphone-urilor si tabletelor Allview sunt usor de raportat la alte modele de pe piata, tehnologia de constructie a acestuia difera de la model la model, chiar si in gama de dispozitive a aceluiasi producator.

Dintre cele mai importante nume utilizate pentru ecrane trebuie amintite: LCD, IPS, AMOLED sau Super AMOLED. In spatele acestor ecrane se ascund diverse tehnici de productie, sau uneori doar de strategie si marketing.

Una din tehnologiile de succes mondial folosita de Allview este LCD (Liquid Crystal Display). Aceasta tehnologie a inlocuit cu cativa ani in urma monitoarele de tip CRT. Aceasta tehnologie este utilizata astazi si pentru ecranele tabletelor, telefoanelor si altor dispozitive electronice. Din aceasta tehnologie s-au dezvoltat dupa cativa ani alte tehnologii cum ar fi TFT, TN, IPS, S-IPS sau Super LCD. Smartphone-urile si tabletele de la Allview, folosesc aceste tehnologii avansate.

TFT LCD (Thin Film Transistor Liquid Crystal Display) este prima varianta imbunatatita a tehnologiei LCD. Principalul rol al acestei tehnologii este acela de a afisa un contrast mult mai puternic printr-o gestionare mai eficienta a pixelilor. De-a lungul timpului, marii producatori au dezvoltat diverse tipuri de ecrane derivate direct din TFT, printre care TN si IPS.

O alta tehnologie derivata din LCD este TN (Twisted Nematic) ecranele de tip TN sunt practic cele mai ieftine de pe piata, astefel ca le putem regasi si azi in numeroase telefoane si tablete ieftine. Aceste ecrane au foarte multe deficiente, cele mai multe fiind unghiurile slabe de vizualizare si culorile sterse.

Printre cele mai apreciate ecrane de astazi sunt cele de tip IPS, datorita reproducerii fidele a culorilor si a unghiurilor de vizualizare extrem de bune. Cel mai important dezavantaj al acestui tip de ecran este reproducerea modesta a culorii negre care se observa ca un gri inchis. O tehnologie tot mai des intalnita la ecranele de smartphone sau tableta, este cea Super LCD. Aceasta tehnologie este o versiune imbunatatita a clasicei LCD.

Super LCD are doua mari avantaje: un consum foarte scazut de energie si la fel de important o reproducere fidela a culorilor. In ultimii ani au aparut si versiuni sperioare cum ar fi Super LCD2 si Super LCD3.

Aceste doua versiuni sunt practic varful de lance a producatorilor de telefoane si tablete importanti. Allview foloseste aceste tehnologii reusind datorita profesionalismului de care da dovada compania sa se mentina in topul acestora.

0 Shares
You May Also Like