Scaun ergonomic sau scaun de gaming?

Scaun ergonomic sau scaun de gaming?

0 Shares
0
0
0

Scaun ergonomic sau scaun de gaming?Printre scaunele mari si frumoase care iti permit sa stai confortabil in fata unui computer, se considera ca este posibila o clasificare in doua categorii. Pe de o parte, gasesti scaune de birou ergonomice si scaune de joc, uneori numite si scaune de gaming ergonomice (pentru cei care joaca jocuri video).

Sunt aceste doua scaune pentru acelasi lucru? Poti opta pentru unul sau altul? Care sunt diferentele?

Ce este un scaun ergonomic?

Un scaun ergonomic este un scaun care sustine fiziologic o persoana care este asezata la un birou. Pentru aceasta scaunul are tetiere si cotiere. Spatarul nu este plat in principiu, iar inaltimea ansamblului este reglabila.

Scopul este de a imbunatati o pozitie care iti respecta corpul atunci cand trebuie sa petreci perioade lungi intr-o pozitie asezata.

Termenul de scaun ergonomic este folosit pentru a desemna scaune de birou optimizate pentru confort.

Ce este un scaun de gaming?

Un scaun de gaming este un scaun care iti permite sa adopti o pozitie buna atunci cand ramai asezat mult timp. Are tetiere si cotiere.

Este dezvoltat pentru persoane fizice, pasionati de jocuri video simple sau adevarati profesionisti in jocuri online. Si la momentul conceptiei, designerii au in vedere o persoana care petrece cateva ore asezat, fara pauze deloc.

Dar atunci nu exista nicio diferenta intre scaunul ergonomic si scaunul pentru jocuri?

Putem spune despre un scaun pentru jocuri ca este ergonomic, iar un jucator poate alege sa cumpere un scaun ergonomic.

Si intr-adevar nu exista aproape nicio diferenta de definitie intre cele doua. Cu toate acestea, daca exista doua nume distincte, este bine sa fie doua produse distincte, nu?

Diferenta este in clientela pe care o vizeaza. Pe de o parte, intreprinderile, pe de alta parte, persoanele fizice. In cazul in care unele companii  nu vor dori sa investeasca mai mult de 500 de euro pentru un singur angajat, o persoana poate lua in serios acest aspect.

Cu toate acestea, pretul reflecta si gama si calitatea. Si astfel, de indata ce doresti un material foarte bun, te sfatuiesc sa nu te mai uiti la scaunele de birou ergonomice, ci mai degraba la un scaun gaming cu sistem iluminat LED-uri RGB, functie sezlong, SIG 148, Negru.

Lucrul important intr-un scaun ergonomic

Pentru ca, in cele din urma, cel mai important nu este numele pe care il dai fotoliului tau, ci intr-adevar constructia, designul, materialele sale, pe scurt, confortul tau general. Si pentru aceasta este important ca diferitele elemente sa fie reglabile pentru a se adapta la morfologia ta, precum si la inaltimea biroului si la instalarea computerului.

Cu toate acestea, as dori sa iti reamintesc ca nici cel mai bun fotoliu nu te protejeaza de problemele de sanatate cauzate de sederea indelungata. Prin urmare, nu trebuie sa uiti niciodata sa iti intinzi picioarele in mod regulat.

Concluzie

Ca intotdeauna, este vorba despre buget.

Cu toate acestea, vorbim indirect de rentabilitate, eficienta profesionala si sanatate. Prin imbunatatirea confortului unei persoanei, scaunul ergonomic pentru gaming le salveaza multe intalniri medicale, ceea ce este foarte ieftin.

0 Shares
You May Also Like