Revizie auto: cum, de ce si cand sa o faci

Revizie auto: cum, de ce si cand sa o faci

0 Shares
0
0
0

Revizie auto: cum, de ce si cand sa o faciInspectia periodica a vehiculului este o monitorizare care se efectueaza in mod regulat. Verificarile efectuate in timpul revizuirii sunt utile pentru a evalua starea buna a vehiculului si, in consecinta, siguranta acestuia de a circula pe drumurile publice. De fapt, in timpul verificarii, franele, ambreiajul, anvelopele si chiar intregul echipament de mediu sunt verificate folosind instrumente speciale.

Verificarile se concentreaza apoi asupra deteriorarii extinse a caroseriei, geamurilor si prezentei triunghiului de avertizare, precum si asupra functiei tuturor luminilor externe ale vehiculului. Pentru detalii, intra pe ITP Cluj 2021.

Cand se face revizuirea?

Termenul limita pentru revizuire este de 4 ani dupa prima inregistrare, apoi la fiecare 2 ani dupa aceea. Vehiculele de peste 3,5 tone sunt o exceptie, pentru care este obligatorie anual. Inainte de a efectua revizia, este recomandabil sa duceti masina la un mecanic pentru a efectua o inspectie preventiva, astfel va veti asigura mai intai daca vehiculul are probleme care ar putea afecta succesul inspectiei.

CE ESTE SI CE ESTE VERIFICAT IN TIMPUL EXAMENULUI

Inspectia este o inspectie periodica obligatorie pe care fiecare vehicul trebuie sa o faca prin lege. In general, serveste pentru a verifica daca vehiculul circula in siguranta si ca nu depaseste valorile de zgomot si poluarea atmosferica. Mai exact, in timpul revizuirii sunt verificate urmatoarele:

  • lizibilitatea numarului de sasiu (trebuie sa fie acelasi cu certificatul de inregistrare);
  • orice picaturi in caroserie;
  • conditii de: sistem de franare, suspensii, lumini, toba de esapament, claxoane;
  • adecvarea oglinzilor si a dispozitivelor de curatare a geamurilor;
  • prezenta rotii de rezerva si a triunghiului de avertizare.
  • zgomot si emisiile poluante, care trebuie sa fie sub nivelul legal.

Daca masina trece inspectia, este ok, puteti conduce. Daca nu, exista doua posibilitati:

  1. Repetati: puteti circula inca o luna, dar intre timp trebuie sa rezolvati lucrurile si sa reveniti pentru un nou cec;
  2. Suspendat de circulatie: ei bine, trebuie sa il reparati. Aveti optiunea de a conduce doar la atelier.

REVIZUALIZAREA MASINILOR NOI / PRIMA REVIZUIREA MASINII

Primul lucru pe care trebuie sa il verificati este data de inmatriculare a masinii. Daca au trecut mai putin de patru ani, puteti fi siguri: prima inspectie trebuie sa se efectueze dupa patru ani de inscriere. Acest lucru nu inseamna ca nu puteti face acest lucru mai devreme, in acesti patru ani.

Acest termen limita se aplica tuturor vehiculelor a caror greutate nu depaseste 3,5 tone, fara distinctie (deci si motociclete si motorete). Exceptiile se refera la toate vehiculele de peste 3,5 tone, taxiuri, inchirieri cu sofer, autobuze si ambulante: pentru aceste categorii revizuirea trebuie facuta o data pe an.

TERMEN DE REVIZUIRE A AUTO

Dupa prima revizuire ulterioara trebuie facuta la fiecare 24 de luni. Adica expira la fiecare doi ani. O modalitate buna de a va aminti acest lucru este sa o conectati la competitiile sportive: cum ar fi, in fiecare an in care Italia joaca o Cupa Mondiala sau un European … nu, poate ca nu este cea mai buna metoda, mai ales in ultima vreme, sa o uitam. Atat starea revizuirii poate fi verificata in orice moment si fara costuri.

0 Shares
You May Also Like