Cum se folosesc cheile tubulare

Cum se folosesc cheile tubulare

0 Shares
0
0
0

Cum se folosesc cheile tubulareExista doua tipuri principale de chei tubulare:  de impact si de mana. Cheile comune sunt numite in mod colocvial prin numararea numarului de “puncte” (colturile ascutite ale peretilor) prezente in forma deschiderii piulitei de cheie tubulara. De exemplu, forma hexagonala este numita in mod obisnuit o cheie “6 puncte” deoarece hexagonul formeaza 6 “puncte” unde peretii se intersecteaza pentru a crea sase colturi ascutite.

Acest sistem de descriere folosind „puncte“ functioneaza in general bine in evitarea confuziei, cu exceptia „8 puncte“ si „12 puncte“ in cazul in care exista doua forme foarte incompatibile ambele avand 8 „puncte“ si 12 „puncte“. Marea majoritate a capetelor mari cu piulite si suruburi sunt produse cu o forma de prindere hexagonala in 6 puncte. Formele mai putin frecvent utilizate includ patratul cu 4 puncte, patratul triplu cu 12 puncte (nu trebuie confundat cu hexagonul dublu cu 12 puncte), octogonul cu 8 puncte (nu trebuie confundat cu cea mai comuna forma dubla in forma de 8 puncte). Aceste forme mai putin obisnuite se gasesc, de obicei, in aplicatii speciale sau in anumite industrii, cum ar fi aeronave, fitinguri sanitare din PVC sau automobile din Germania si Marea Britanie.

Suruburile si capetele suruburilor sunt de asemenea produse in forme cu hexagon dublu cu 12 puncte si diferite tipuri de forme, mai frecvente pentru aplicatiile aeronautice si aerospatiale. Majoritatea producatorilor de chei pentru suruburi mai mari le produc in 6-puncte (hexagonale) si dimensiuni limitate de configuratii de 12 puncte (dublu-hexagonale).

Cele mai multe truse de chei includ chei hexagonale  (atat in ​​dimensiuni metrice, cat si in cilindri fractionali), chei spirale Torx (T-3 prin T-50), piulite cu 4 puncte (patrat) si 12-puncte. Alte capete de surub specializate care sunt adesea instalate sau scoase cu manere de tip surubelnita si varfuri de tip adecvat au varietati de soclu care se potrivesc diferitelor tipuri de cap suruburi si pot fi atasate la o cheie de priza. Pe de alta parte, pentru situatii cu cuplu redus, un maner surubelnita cu un soclu de tip cheie de montare la un capat poate fi atasat la mai multe tipuri diferite chei si surubelnite.

O cheie tubulara, cu tipul corect de soclu, poate fi folosita pentru a slabi sau strange o mare varietate de elemente de fixare, cu costuri mai mici, o mai mare usurinta decat un cuplu care poate fi aplicat cu un maner de surubelnita. O utilizare obisnuita a acestor chei tubulare este atasarea la versiunile de putere ale cheilor care permit slabirea sau strangerea elementelor de fixare mult mai rapid si mai puternic decat se poate face manual.

Atunci cand lucrati cu elemente de fixare hexagonale comune in 6 puncte, priza in forma de 12 puncte ofera o dubla cantitate de puncte de pornire sau posibile pozitii prin care sa se puna soclul pe piulita. Acest lucru are o mare importanta pentru o cheie de forta care este de obicei reglabila cu cresteri de 15 sau 30 de grade. Aceasta versatilitate a pozitiei de montare este in mod normal de mica importanta pe o cheie tubulara, care poate fi usor rotita in incremente mici, indiferent de tipul soclului.  Va recomandam sa va achizitionati o trusa completa de chei tubulare de pe Casa Idea pentru ca doar asa veti reusi sa aveti cheile la indemana atunci cand aveti nevoie de ele.

0 Shares
You May Also Like