OZN observat, explicat ca fiind un balon de cercetare in Westfall, 1966

0 Shares
0
0
0

OZN observat, explicat ca fiind un balon de cercetare in Westfall, 1966

Incidentul din 1966 din Westfall este considerat de unii ca fiind cea mai mare vizionare in masa a unui OZN, din era moderna a OZN-urilor. Dar documente guvernamentale descoperite recent i-au trimis pe unii cu gandul la faptul ca acel OZN ar putea fi de fapt un balon de cercetare.

Incidentul a avut loc in dimineata zilei de 6 aprilie 1966 in suburbiile australiene ale Clayton South din Melbourne, in apropiere de scoala Westfall High. Sute de elevi, membri ai scolii si rezidenti locali au vazut straniul obiect plutind, aterizand, apoi luandu-si zborul rapid. Martorii descriu nava ca fiind un obiect gri sau argintiu, stralucitor, de forma unei farfurii zburatoare sau a “unei cupe intoarsa invers pe un platou”.

OZN-ul era acompaniat de cinci aparate de zbor usoare. Potrivit martorilor, incidentul a durat aproximativ douazeci de minute.

Unii declara ca barbati imbracati in uniforme au ajuns la locul in care nava s-a prabusit, prelevand dovezi masive din sol. Unii martori oculari chiar declara ca acesti oameni imbracati in uniforma au cautat sa ia toate lucrurile care ar fi putut fi proba pentru prezenta OZN-ului. Si “The Dandenong Journal” a declarat ca “elevii si membrii scolii au fost instruiti sa nu vorbeasca cu nimeni despre incident”.

Martorii erau si inca sunt convinsi ca ceea ce au vazut nu a fost cu siguranta un aparat de zbor de dimensiuni usoare sau un balon meteorolgic. Dar, pe baza unor documente descoperite recent, se pare ca un balon de cercetare a fost vinovatul.

Cercetatorul in fenomene neexplicate, Keith Basterfield crede ca un balon de la proiectul HIBAL(high altitude baloon) este explicatia pentru OZN-ul din Westfall. Mai exact, el crede ca zborul HIBAL numarul 292 este vinovatul. Proiectul HIBAL s-a raportat a fi o initiativa comuna intre Statele Unite si Australia intre anii 1960 si 1969 pentru a monitoriza nivelele radiatiilor atmosferice. Proiectul a realizat asta folosind baloane argintii ce aveau drept incarcatura numerosi senzori sofisticati. Basterfield si-a formulat ipoteza dupa ce a verificat toata documentatia existenta, inclusiv cea gasita dupa cautarile “Freedom of Information”.

Ziarul Herald Sun explica: “Documentele prezente in Arhiva Nationala si fostul Departament de Resurse indica faptul ca un balon lansat din Mildura a fost deviat de la traiectoria obisnuita si a aterizat in Clayton South, intr-o zona apropiata de scoala Westfall High, alarmand si nedumerind sute de martori, inclusiv profesori si elevi”. Tot ziarul Herald Sun mai declara ca desi guvernul avea informatii despre cateva dintre zborurile HIBAL, “hartiile pentru lansarile planificate in ziua de dinaintea Westfall au fost pierdute sau distruse.” Basterfield comenteaza ca “Ceea ce lipseste evident, este un raport care sa arate cele 4 lansari din aprilie 1966, unul dintre ele fiind planificat pentru 5 aprilie 1966, cu o zi inainte de Westfall…Deci nu avem nicio dovada (oficiala) a traiectoriei pe care zborul 292 a luat-o.”

Desi unii declara ca au fost gasite documente guvernamentale, multi, inclusiv cei care au fost martorii OZN-ului in 1966 gasesc greu credibila ipoteza cu balonul HIBAL.

Incidentul din Westfall cu OZN-ul din 1966 a fost comemorat recent cu un parc de distractii de 150 de mii de dolari cu tema OZN-ului care prezinta o statui de aproape 4 metri a unei farfurii zburatoare argintii care poate adaposti pana la 7 copii. La ea au fost adaugate becuri LED albastre si este bazat pe ceea ce martorii au vazut in 1966.

0 Shares
You May Also Like