Intrebari frecvente despre mezoterapie

0 Shares
0
0
0

  1. Ce este mezoterapia?

Mezoterapia este o ramura medicala care se poate efectua cu un aparat mezoterapie ieftin, si se realizeaza prin injectarea de cantitati minime din anumite extracte naturale, medicamente, vitamine si agenti homeopatici in piele.

Aceasta procedura este recunoscuta la nivel mondial datorita beneficilor sale in eliminarea celulitei, in scaderea in greutate, insa cel mai important de precizat este faptul are efecte antiimbatranire la nivelul pielii si creaza acel efect de intinerire la nivelul zonelor expuse de-a lungul vietii la lumina solara, iar aici discutam despre zone cum ar fi mainile si decolteul.

  1. De ce este mai buna mezoterapia decat celelalte tehnici chirurgicale renumite, precum liposuctia?

Ei bine, este important ca toata lumea sa stie faptul ca liposuctia nu trateaza celulita; de fapt, liposuctia de cele mai multe ori duce la un aspect mult mai pronuntat al celulitei. Mezoterapia in schimb, trateaza celulita in mod direct, si favorizeaza intinerirea pielii si netezirea acesteia si contribuie decisiv la reducerea grasimii din zonele tinta.

Depozitele de grasime se elimina in urma mezoterapiei din organism si nu reapar in alte zone ale corpului, asa cum se intampla in urma liposuctiei. Apoi mai trebuie facuta precizarea ca mezoterapia nu necesita spitalizare, anestezie generala la fel ca liposuctia, si nici macar repaus prelugit la pat.

  1. Ce aspecte inestetice se pot trata cu ajutorul mezoterapiei?

Chiar daca aceasta procedura este utilizata pentru tratarea unui spectru extrem de larg de afectiuni medicale, trebuie procedat ca mezoterapia este utila si ca procedura estetica.

De precizat este faptul ca procedura ajuta la imbunatatirea tenului dupa acnee, la eliminarea celulitei si a vergeturilor, la tratarea cicatricilor si a ridurilor. Mai mult decat atat, aceasta procedura poate fi utilizata si poate avea rezultate spectaculoase si in ceea ce priveste remodelarea corporala datorita reducerii grasimii din anumite zone ale corpului.

  1. Cum se realizeaza eliminarea sau reducerea grasimii si a celulitei prin procedura numita mezoterapie?

Mezoterapia trateaza cei trei factori implicati in formarea celulitei. In acest fel exista anumite formule care, aplicate in cadrul procedurii au ca efect reducerea grasimii de la nivelul zonei afectate de celulita.

Aceste formule imbunatatesc circulatia sangelui care este afectata in cazul celulitei si mai si distrug tesutul conjunctiv alterat. In acest fel se realizeaza o netezire a suprafetei pielii. Mezoterapia poate sa fie extrem de folositoare indiferent de zona in care este localizata celulita.

  1. Care este varsta ideala pentru inceperea unui astfel de tratament?

Tratamentele antiimbatranire prin mezoterapie pot sa fie incepute inca de la varsta de 25 de ani, pentru ca ele previn mai intai de toate aparitia ridurilor. Mezoterapia este o procedura recomandata persoanelor care au vasta cuprinsa intre 25 si 60 de ani.

Este important de precizat ca aceasta procedura se realizeaza pe durata a 4 – 6 sedinte, care se efectueaza cu o pauza de 2-4 saptamani intre ele. Apoi, in fiecare an trebuie urmate 1-2 sedinte de mezoterapie, pentru intretinere.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cele mai des intalnite intrebari si curiozitati ale oamenilor despre mezoterapie.

0 Shares
You May Also Like