Ce este Bosewellia?

Ce este Bosewellia?

0 Shares
0
0
0

Ce este Bosewellia?Boswellia este un extract provenit din rasina de guma produsa de Boswellia serrata, un ramificator din Africa si Arabia. De asemenea, cunoscut sub numele de ” tamaie indiana ” sau “olibanum”, boswellia este frecvent utilizat in ayurveda. Boswellia este bogata in acizi boswellici, substante care pot avea efecte antiinflamatorii.

Din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia spre extract de tamaie Boswellia de la DVR Pharm, care este considerat a fi suplimentul momentului. Extractul de tamaie Boswellia de la DVR Pharm are o gama larga de utilizari si este foarte eficient, asa ca vom discuta despre acesta in randurile care urmeaza.

Beneficii pentru sanatate

Boswellia serrata si alte specii de boswellia sunt folosite in uleiurile esentiale sau arse ca tamaie. Uleiul este utilizat si in produsele alimentare, cosmetice, sapunuri si bauturi. In medicina pe baza de plante, boswellia este uneori administrata pe cale orala sau aplicata pe piele pentru a gestiona urmatoarele conditii: astm, artirita colagena, boala Crohn, crampe musculare, osteoartrita, artrita reumatoida sau colita ulcerativa.

Unele studii sugereaza ca boswellia poate avea unele efecte anti-inflamatorii si antitumorale, dar sunt necesare studii clinice pe scara larga, independente de industrie. Iata o privire asupra mai multor constatari din cercetarile disponibile:

Osteoartrita Durere

Pentru un raport publicat in baza de date Cochrane of Reviews Systematic in 2015, cercetatorii au analizat studiile publicate anterior testariiea efectelor suplimentelor pe baza de plante pentru osteoartrita. Analiza lor asupra studiilor care implica boswellia a descoperit dovezi despre reducerea durerii (masurata prin scala durerii) si imbunatatirea functiei fizice comparativ cu un placebo.

Astm

Un mic studiu din 2015 publicat in Revista Europeana de Stiinte Medicale si Farmacologice, Boswellia poate ajuta la reducerea nevoii de terapie prin inhalare la persoanele cu astm persistent. Participantii la studiu (care au avut astm bronsic persistent sever) au primit fie terapie prin inhalare cu un supliment oral boswellia, fie numai terapie prin inhalare.

Dupa patru saptamani de tratament, cei care au luat suplimentul Boswellia in plus fata de terapia prin inhalare au avut o scadere a numarului de inhalari necesare in comparatie cu cei care au avut terapie de inhalare in monoterapie.

Efect antimocrobian

Boswellia este, de asemenea, bine-cunoscut in medicina traditionala pentru capacitatea sa de a accelera vindecarea si de a reduce infectia. In medicina traditionala chineza, de exemplu, se utilizeaza pentru a creste circulatia si pentru a grabi timpii de vindecare in cazul infectiilor bacteriene si virale cum ar fi racelile si gripa, efecte care au fost verificate in laboratoarele stiintei moderne.

Efect antiinflamator

Boswellia este atat de eficienta ca un antiinflamator, este comparabila cu medicamentele antiinflamatoare cu prescriptie medicala in eficacitatea sa. Numai aceasta rasina de copac nu are nici unul dintre efectele secundare si nici o toxicitate. Datorita acestei cai alternative, aceasta creeaza si o posibilitate de efecte sinergice cu alti compusi antiinflamatori cum ar fi curcumina, substanta activa gasita in turmeric, ambele fiind ingrediente cheie in produsul BodyHealth Inflam-Arrest, un produs antiinflamator cu putere de alimentare.

Tinand cont de aceste detalii, plus de multimea de situatii in care acest  extract de tamaie Boswellia de la DVR Pharm este util, cu siguranta putem sa recunoastem ca este unul dintre cele mai utile produse de pe piata.

 

0 Shares
You May Also Like