Halatele au devenit un reper al uniformitatii in mediul de lucru, in special la locurile de munca, cum ar fi clinicile, consultatiile medicale, laboratoarele si locurile pentru experimentarea stiintifica. Scopul purtarii unui halat de lucru este in principal din motive de siguranta, protectie si igiena atat pentru profesionist, cat si pentru pacient.
Dar nu totul este protectie, un alt factor cheie in mediul de lucru al purtarii unei halate albe este imaginea, faptul ca medicul sau farmacistul poarta un halat sanitar transmite seriozitate si incredere si ne depunem bunastarea in el pentru ca transmite profesionalism. Foarte multi aleg un Halat medical din polar lung de la Dispo Trading.
Halatele sunt articole de imbracaminte concepute pentru a proteja imbracamintea si pielea de substante chimice care se pot varsa sau pot produce stropi.
Exista diferite tipuri de halate care sunt realizate din materiale diferite, modele diferite, etc. In postarea de astazi va explicam motivele pentru care purtati un halat sanitar si ce instructiuni sa urmati pentru a va alege halatul ideal in functie de profesia dumneavoastra: dentist, medic, farmacist etc.
De ce haina alba? Poate fi colorat?
Primul punct de luat in considerare atunci cand alegeti o haina este culoarea. Cele mai cunoscute halate sunt albe, dar astazi gasim halate sanitare albastre si verzi azurii in salile de operatie.
Culoarea alba simbolizeaza viata, puritatea, reflecta lumina si transmite calmul. Culoarea alba respinge caldura, foarte prezenta in spitale sau laboratoare atunci cand se trateaza procesele chimice.
Utilizarea unui halat alb are un caracter simbolic important, deoarece transmite un sentiment de putere, intelepciune si eficacitate profesionala.
Cu un strat alb, este mai usor sa identificati petele si, prin urmare, pot fi spalate mai bine.
Desi puteti gasi halate de culori inchise, cum ar fi albastru sau verde, ele ascund mai bine murdaria, ele sunt folosite mai mult in alte bresle care nu au nimic de-a face cu sanitare, cum ar fi in constructii, ateliere, fabrici, industrii… Prin urmare, daca sunteti dedicat sectorului sanatatii, cel mai bine este sa purtati o haina alba, desi puteti personaliza cu o nota de culoare unele detalii, cum ar fi reverul, buzunarul etc. Pentru a se potrivi imaginii corporative.
Ce material este cel mai bun pentru halatul meu?
Exista halate medicale din diferite materiale, cum ar fi bumbacul sau fibrele sintetice. Important este sa alegeti materialul in functie de tipul de munca care trebuie facut si cat mai rezistent posibil. Mai jos va explicam beneficiile fiecarui material.
Bumbac: protejeaza impotriva obiectelor zburatoare, colturi ascutite sau aspre si este un bun ignifug.
Lana– protejeaza de stropi sau materiale zdrobite, cantitati mici de acid si flacari mici.
Fibre sintetice: Protejeaza impotriva scanteilor, radiatiilor infrarosii sau ultraviolete, dar poate amplifica efectele adverse ale unor pericole de laborator. De exemplu, unii solventi pot afecta unele tipuri de fibre sintetice. In plus, fibrele sintetice in contact cu flacara pot provoca blistere si arsuri pe piele sau pot emite vapori iritanti.
Pentru profesii precum farmacii, clinici stomatologice, opticieni, asistenti medicali sau medicina, cea mai buna optiune este sa alegeti o haina alba cu cel mai mare procent de bumbac posibil.