Este indicat sa bem cafea zi de zi?

Este indicat sa bem cafea zi de zi?

0 Shares
0
0
0

Este indicat sa bem cafea zi de zi?De la proprietati antioxidante, la efecte benefice asupra ficatului si umor bun, la reducerea simptomelor bolii Parkinson, exista multe alte motive pentru care este indicat sa ne indreptam atentia spre Tchibo Creme Suisse cafea boabe 500gr. Vom aborda acest subiect in continuare, si veti putea descoperi cateva motive datorita carora este indicat consumul de cafea in fiecare zi.

1)  Cafeaua este o bautura bogata in antioxidanti

Conform unui studiu realizat in 2005 de Universitatea din Scranton, in SUA, nu numai ca cafeaua ar fi bogata in elemente fundamentale pentru a contracara imbatranirea, dar este bogata si in antioxidantii continuti in bautura, care ar fi mai absorbiti de catre organism comparativ cu cei gasiti de exemplu in fructe si legume.

2) Parfumul simplu al cafelei are capacitatea de a-i face pe oameni sa se simta mai putin stresati

Faptul ca aroma cafelei este buna pentru narile cunoscatorilor este un adevar, dar cercetarile efectuate de Universitatea Nationala din Seul au mers mai departe prin examinarea creierul de soareci sub stres din cauza lipsei de somn si care demonstreaza modul in care mirosul de cafea singur poate provoca modificari ale proteinelor care au provocat acest stres.

3) Consumul de cafea poate reduce simptomele bolii Parkinson

Acest lucru a fost sustinut de un studiu realizat de Dr. Ronald Postuma, care in 2012 a demonstrat modul in care bautura ajuta la controlul miscarilor la cei care sufera de aceasta boala.

4) Cafeaua este o bautura buna pentru ficat, mai ales in cazul in care beti alocol.

In acest caz, dovada provine dintr-un studiu care a examinat 125 de mii de oameni, ajungand la concluzia ca cei care beau cel putin o cana de cafea pe zi au 20% din probabilitatea de a avea ciroza hepatica, care este patologia tipica a celor care consuma prea mult alcool.

5) Consumul de cafea reduce inclinatia la sinucidere

De data aceasta Scoala Harvard de Sanatate Publica vine cu lamuriri, in sensul ca consumul intre 2 si 4 cani de cafea pe zi se reduce cu 50% risc de sinucidere.

6) Consumul de cafea scade riscul de cancer de piele

In acest caz, beneficiul este limitat doar la femei, dupa cum arata un sondaj realizat de Brigham and Women Hospital si Harvard Medical School, pe un esantion de peste 112 mii de femei si barbati examinati pe o perioada de 20 de ani.

7) Cafeaua face sportivii mai buni

Acest lucru este raportat de New York Post, astfel ca citand unele studii se explica modul in care cofeina are efecte benefice mai ales la cei care se angajeaza in discipline de lunga durata, cum ar fi maratonul sau ciclismul, deoarece ajuta la ardere unor rezerve de grasime.

8) Reducerea la jumatate a riscului de diabet de tip 2

Conform unui studiu realizat de American Chemical Society, consumul a 4 sau mai multe cani de cafea pe zi poate reduce sansa de a obtine aceasta forma de diabet cu 50%. Pentru fiecare cana suplimentara de cafea riscul ar scadea cu 7%.

9) Cafeaua este buna pentru creier, imbunatatind inteligenta si reducand riscul de Alzheimer

Cercetatorii de la Universitatea din Florida de Sud si Universitatea din Miami au descoperit ca persoanele de peste 65 de ani cu niveluri mai mari de cofeina in sangele lor au dezvoltat Boala Alzheimer cu 2 pana la 4 ani mai tarziu decat cei care aveau putina cofeina in sangele lor.

Nu se poate spune ca consumul moderat de cafea poate proteja complet oamenii de boala Alzheimer, dar se crede cu tarie ca poate reduce considerabil riscul ca oamenii de a se imbolnavi sau de a contracta boala mai tarziu.

De parca asta nu ar fi fost suficient, a fost demonstrat de cativa ani modul in care cafeaua te face „mai destept” in sensul ca permite creierului sa functioneze mai eficient si genial, in ciuda lipsei de somn. Acest lucru se datoreaza cofeinei care imbunatateste concentratia si atentia, in ciuda faptului ca nu a dormit mult.

10)  Cafeaua te face mai fericit

Ceea ce poate parea o banalitate a fost in schimb demonstrat de un studiu realizat de Institutul National de Sanatate, care a demonstrat cum la cei care beau 4 sau mai multe cani de cafea, exista 10% mai putina probabilitate sa se simta deprimati decat cei care nu au luat niciodata cafea. Din acest motiv, bautura, in virtutea antioxidantilor sai, este considerata un remediu excelent impotriva depresiei.

Cercetarile raportate au fost efectuate in principal in Statele Unite dar si in diferite alte tari ale lumii; si, in mod natural, trebuie luat in considerare ca cestile de cafea de peste mari nu au aproape nimic in comun cu castile „concentrate” cu care suntem obisnuiti in Romania. Efectele benefice ale cofeinei sunt insa dovedite, cu mare placere pentru iubitorii de espresso.

 

0 Shares
You May Also Like