Dacia – un brand utilizat si apreciat in Romania

Dacia – un brand utilizat si apreciat in Romania

0 Shares
0
0
0

Dacia – un brand utilizat si apreciat in RomaniaDacia, masina care revine in forta in lumea automobilelor. Odata detinuta de compania de stat comunista, Daria, detinuta in prezent de compania Renault care infloreste de la o zi la alta.

S-ar putea sa fi observat cum din ce in ce mai multe modele Dacia sunt prezente acum pe drumurile mai multor tari, nu numai in Romania, iar acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca sunt masini accesibile, bine construite si fiabile. Cu toate acestea, exista o serie de probleme care au fost raportate in numar crescut de catre utilizatorii Dacia de-a lungul timpului.

Cele mai multe raportari de acum cativa ani s-au referit la probleme cu rugina. Ca raspuns la problemele de acest fel din ce in ce mai dese care apareau, Dacia a oferit o inspectie si o reparatie gratuita la toate vehiculele afectate.

Atunci cand urmaresti o masina, mai ales una folosita, trebuie sa stii la ce lucruri sa te uiti cu atentie. Printre cele mai comune probleme aparute in cazul masinilor Dacia se numara defectiuni ale convertorului catalitic, probleme cu sistemul de management al motorului, rugina. Aceasta din urma poate fi considerata cea mai mare problema a masinilor apartinand acestui brand, iar daca va uitati dupa o masina folosita, asigurati-va ca verificati cu atentie toate semnele de rugina.

Alte defecte care pot aparea in cazul modelelor de masini Dacia se pot referi la pompa de carburant (au fost semnalate de-a lungul timpului numeroase cazuri in care pompa de carburant a avut nevoie de inlocuire), la sistemul de injectie in cazul masinilor cu motoare diesel, la rezervoarele GPL (utilizatorii reclama faptul ca numeroase modele Sandero au fost rechemate pentru teste tehnice din cauza unor defectiuni la nivelul rezervorului GPL care nu functiona in parametri normali), la coroziune (masinile Dacia sunt protejate in mod limitat in ceea ce priveste coroziunea, iar daunele sunt considerabile mai ales in mediile agresive precum litoralul – din cauza sarii).

La modelele cu motorizare diesel este important sa verificati daca proprietarul anterior a condus masina frecvente pe autostrada, pentru a va sigura ca filtrul de particule diesel se poate regenera, deoarece acest proces se declanseaza doar la viteza mare. Un filtru de particule blocat poate duce la cheltuieli foarte mari.

O alta problema a autoturismelor Dacia cu motorizare diesel apare atunci cand sunt oprite prin regenerare. Rezultatul consta in contaminarea sistemului de ulei cu combustibil, ceea ce duce la cresterea nivelului de ulei in timp, iar acest lucru poate provoca daune majore motorului.

Pentru a evita acest lucru, indicat este ca la cel mai mic semn de defectiune sa va prezentati cu masina la service pentru diagnosticarea problemei si pentru reparatie. In caz contrar, exista riscul ca mai multe defectiuni sa apara, iar costurile pentru reparatie sa creasca considerabil.

Auto Atu ofera astfel de servicii, iar daca aveti orice fel de problema cu masina Dacia puteti apela cu incredere la specialistii nostri care asigura reparatia oricarei defectiuni in cel mai scurt timp posibil, fie ca este vorba despre inlocuirea unei piese sau despre reparatia propriu-zisa a unei componente.

0 Shares
You May Also Like