Cum sunt folosite termostatele in intreaga lume

0 Shares
0
0
0

Cum sunt folosite termostatele in intreaga lumeMajoritatea termostatelor digitale cu utilizare rezidentiala comuna in America de Nord si Europa sunt termostate programabile, care vor oferi in mod normal o economie de energie de 30% daca sunt lasate in asteptare cu programele lor implicite; ajustarile la aceste valori implicite pot mari sau reduce economiile de energie.

  • Porniti ventilatorul de tragere (daca cuptorul este relativ recent) pentru a crea o coloana de aer care curge prin cosul de fum
  • Incalziti incalzitorul sau porniti sistemul de aprindere prin scanteie
  • Deschideti supapa de gaz pentru a aprinde arzatoarele principale
  • Asteptati (daca cuptorul este relativ recent) pana cand schimbatorul de caldura este la o temperatura de functionare adecvata inainte de a porni ventilatorul principal al pompei de circulatie sau pompa de circulatie

Ulei

Similar cu gazul, cu exceptia deschiderii unei valve, cuptorul va porni o pompa de ulei pentru a injecta ulei in arzator.

Electric

Ventilatorul suflantei sau pompa de circulatie vor fi pornite, iar un releu electromecanic mare sau TRIAC va activa elementele de incalzire.

Carbune (inclusiv cereale cum ar fi porumb, grau si orz sau pelete din lemn, coaja sau carton)

In general, rare astazi (desi cerealele si peletele sunt in crestere in popularitate); similar cu gazul, cu exceptia deschiderii unei valve, cuptorul va porni un surub pentru a conduce carbune / granule / pelete in cutia de foc.

In cazul sistemelor non-zonale (tipice rezidentiale, un termostat pentru intreaga casa), cand terminalele R (sau Rh) si W ale termostatului sunt conectate, cuptorul va trece prin procedura de pornire si va produce caldura.

Cu sistemele zonale (unele sisteme rezidentiale, multe sisteme comerciale – mai multe termostate care controleaza diferite “zone” in cladire), termostatul va face ca motoarele electrice mici sa deschida supape sau amortizoare si sa porneasca cuptorul sau cazanul daca acesta nu functioneaza deja.

Cele mai multe termostate programabile vor controla aceste sisteme.

Reglarea combinata a incalzirii / racirii

In functie de ceea ce se controleaza, un termostat de aer conditionat cu aer comprimat are, in general, un comutator extern pentru caldura / oprire / racire, iar altul porneste automat pentru a porni ventilatorul suflantei in mod constant sau numai cand functioneaza incalzirea si racirea.

Patru fire vin la termostatul central amplasat de la unitatea principala de incalzire / racire (de obicei situata intr-o dulap, subsol sau ocazional la mansarda): Un fir, de obicei rosu, furnizeaza 24 V de curent alternativ la termostat, in timp ce celalalt trei semnale de comanda a alimentarii de la termostat, de obicei alb pentru caldura, galben pentru racire si verde pentru a porni ventilatorul suflantei. Energia este furnizata de un transformator, iar atunci cand termostatul se conecteaza intre puterea de 24 volti si una sau doua din celelalte fire, un releu inapoi la unitatea de incalzire / racire activeaza functia corespunzatoare de caldura / ventilator / racire a unitatii ( s). Va recomandam Salus IT500.

0 Shares
You May Also Like