Cum se izoleaza casa cu polistiren?

0 Shares
0
0
0

Cum se izoleaza casa cu polistiren?
Indiferent de faptul ca tocmai ce ti-ai construit o casa noua, sau ca ai o casa  construita acum mai multi ani de zile, daca vrei sa te bucuri de un mare confort atunci cand esti in casa, trebuie ca aceasta sa fie izolata foarte bine atat fonic, dar sa aiba si o buna izolatie termica.

Ei bine, in primul rand pentru a avea atat o buna izolatie fonica, dar si o buna izolatie termica, trebuie ca geamurile si usile casei tale sa fie termopane si nu din lemn. Cunoastem cu totii faptul ca acele usi si ferestre din lemn pot ajuta aerul rece de afara sa patrunda in incapere.

Pe langa aceste usi si ferestre termopane este foarte important ca sa alegi si acele jaluzele, sau rulouri exterioare dupa cum mai sunt ele cunoscute, pentru ca si acestea pot sa ofere atat o buna izolatie fonica,  dar si o buna izolatie termica.

Dupa ce ti-ai ales geamurile si usile termopane, dar si jaluzelele pentru acestea, vei putea sa incepi sa iti izolezi termic locuinta. Vei putea incepe prin izolarea podelei utilizand acele placi de polistiren aplicate sub parchet.

Deasemenea poti sa iti izolezi si acoperisul utilizand acea vata minerala sticlata, care odata aplicata iti va izola foarte mult locuinta, iar in acest fel caldura se va mentine in interiorul casei. In mod evident daca iti va fi izolata atat podeaua cat si tavanul, dar vei avea si usi si geamuri termopane, prevazute cu rulouri exterioare, deja locuinta ta va beneficia de o buna izolatie termica.

In continuare va mai trebui sa iti izolezi exteriorul casei utilizand placile din polistiren. Pe suprafata acestor placi se adauga un adeziv pentru polistiren iar mai apoi placile se fizeaza pe peretele casei.

Trebuie sa stii un detaliu foarte important, si anume faptul ca aceste placi trebuie sa fie montate incepand de jos, si asezate pe profilul de pornire, iar mai apoi se aplica rand pe rand pana la capatul peretelui, dupa care se incepe un alt rand si tot asa, pana cand va fi terminat peretele.

Sunt foarte multe cazuri in care in momentul in care este aplicat polistirenul, pentru o prindere buna, sau mai bine zis pentru o fixare mecanica este nevoie de utilizarea diblurilor de fixare. Acestea trebuiesc utilizate dupa intarirea adezivului.

Atunci cand ai de gand sa folosesti aceste dibluri, trebuie sa folosesti 9 sau 10 bucati la colturile cladirii, iar pe celelalte suprafete poti sa folosesti si doar 5 sau 6 bucati.

Un alt detaliu foarte important este legat de grosimea polistirenului, pentru ca acesta poate sa fie mai gros sau mai subtire. De regula cei care isi izoleaza casele opteaza pentru placile din polistiren care au o grosime de 10 centimetri.

Ei bine, odata ce ai terminat de aplicat placile de polistiren pe toata suprafata exterioara a casei, va trebui ca peste acesta sa aplici un adeziv pentru polistiren, iar dupa ce adezivul se va usca, dupa o perioada de timp nu foarte indelungata, poti sa alegi o culoare decorativa pentru casa ta.

Deci, daca vei opta pentru izolatia exterioara a casei, dar si pentru izolatia podelei, a tavanului si vei alege si geamuri si usi termopane dar si jaluzele, in mod evident casa ta se va bucura de o izolatie termica perfecta.

0 Shares
You May Also Like