Cum arata o ecografie Doppler cardiaca si ce dezvaluie?

0 Shares
0
0
0

Sunt mai multe motive pentru care medicul poate recomanda o ecocardiografie (ecografie cardiaca) celor care au probleme cu inima. O ecografie Doppler cardiaca, cunoscuta si sub numele de ecocardiograma Doppler, este un test medical folosit pentru a privi inima in miscare in tot felul de detalii, inclusiv venele si arterele.

Se efectueaza prin ultrasunete si este capabil sa salveze vietile multor oameni care au simptome cum ar fi dificultati de respiratie sau batai neregulate ale inimii.

Mai jos va explicam mai multe detalii despre cum este o ecografie Doppler a inimii, ce poate observa un cardiolog in ea si cand o va recomanda.

Cand este recomandabil sa faceti o ecografie Doppler cardiaca?

O vizita la cardiolog insotita de o ecografie Doppler cardiaca color si o electrocardiograma este cea mai buna modalitate de a studia daca inima ta sufera de orice tip de patologie. Acest tip de test este de obicei ales atunci cand exista simptome, cum ar fi urmatoarele:

  • Oboseala permanenta.
  • Senzatie de sufocare constanta.
  • Ritm cardiac neregulat.
  • Deteriorarea miocardului dupa un atac de cord.
  • Hipertensiune arteriala.
  • Insuficienta cardiaca.

Ce vezi la o ecografie Doppler a inimii?

Ecoul doppler cardiac face posibila masurarea volumului, directiei, consistentei si vitezei sangelui care trece prin arterele si venele inimii, precum si dimensiunea camerelor, forta muschiului cardiac si functia sa mecanica.

Cu acest studiu puteti observa functionarea inimii si daca exista modificari sau boli. Este un test ideal pentru a preveni orice patologie sa mearga mai departe.

Cum se efectueaza un eco Doppler cardiac?

Examenul este non-invaziv, deoarece ultrasunetele sunt folosite pentru a obtine imaginile, mai degraba decat razele X. Se efectueaza intr-o sala de ecografie sau radiologie, iar rezultatele sunt interpretate de un cardiolog.

Procedura este simpla. Gelul solubil in apa este aplicat pe un dispozitiv manual numit traductor, care se misca prin zona pieptului si abdomenul superior, concentrandu-se pe inima. Acest dispozitiv trimite undele sonore de inalta frecventa la masina de ecocardiografie, care creeaza imaginile.

Nu este necesara o pregatire speciala pentru o ecografie Doppler a inimii, desi medicul dumneavoastra va avea intotdeauna ultimul cuvant, mai ales daca luati orice tip de medicament.

Ecografia cardiaca sau ecocardiografia este o tehnica imagistica medicala in care scopul este de a genera o imagine a inimii pentru a evalua o suspiciune si pentru a evita stopul cardiac.

Ca si alte tipuri de ultrasunete, ecografia cardiaca este non-invaziva si nedureroasa. Ecocardiografia poate fi efectuata ca procedura ambulatorie intr-o clinica sau spital. Exista o varietate de motive pentru ca un medic sa comande o ecografie cardiaca si explica de obicei motivul pentru o astfel de procedura care este recomandata pentru efectuarea unei ecocardiograme.

Imagistica cu ultrasunete se bazeaza pe utilizarea undelor de inalta frecventa pentru a crea o imagine a interiorului corpului. Undele sunt emise de un traductor care preia, de asemenea, undele atunci cand sunt recuperate, generand o imagine la baza modului in care undele sonore se schimba pe masura ce ricoseaza de pe obiectele din cavitatea toracica. O ecografie cardiaca se bazeaza, pe o imagine plana care este produsa de inima.

0 Shares
You May Also Like