Ce este un vas expansiune plat 6 litri?

4 Shares
0
0
4

Ce este un vas expansiune plat 6 litri?Atunci cand vorbim despre vase de expansiune pentru centrale termice, este de la sine inteles faptul ca vorbim despre produse cu o importanta deosebita in ceea ce priveste buna functionare a cazanului.

Folosirea unui vas expansiune plat 6 litri, spre exemplu, pentru centralelel noastre, ne poate scuti de eventuale neplaceri, deoarece acest produs are o importanta foarte mare in ceea ce priveste functionarea in totalitate a ansamblului.

La ce foloseste un vas expansiune plat 6 litri pentru centrala termica? Un astfel de vas de expasiune are rolul de a functiona ca un sistem de protectie al centralei, deoarece are rolul de a egaliza presiunea in interiorul centralei. Presiunea aceasta apare din cauza dilatarii apei in urma incalzirii, lucru care poate suprasolicita centrala termica.

Pentru a intelege mai bine situatia, atunci ar trebui sa imaginam care este sistemul de functionare efectiv. Centrala termica este cea care produce agentul termic, drept pentru care aceasta va fi alimentata cu apa direct din retea.

Apa insa este apa rece, drept pentru care aceasta va trebui sa fie incalzita. Incalzirea apei efectuata in centrala termica duce la dilatarea acesteia, in consecinta vom avea nevoie de spatiu suplimentar pentru gestionarea acesteia. Deoarece nu putem beneficia de o supapa prin care surplusul de apa sa fie eliminat, este necesar ca masura de siguranta sa instalam un vas de expansiune pentru cetrale termice care sa reduca presiune formata de apa.

Reducerea presiunii se realizeaza datorita faptului ca apa incalzita este preluata de catre vasul de expansiune, in urma dilatarii ei. De aceea, un astfel de vas expansiune plat 6 litri va fi capabil sa reziste la temperaturi mari, de pana la 90 de grade, astfel incat sa nu existe niciun pericol in urma utilizarii, ci din consta, sa putem fi linistiti din punct de vedere al sigurantei.

Punctual, pe acest model de vas de expansiune, putem mentiona diametrul acestuia, de 392 de mm, capacitatea de 6 litri si inaltimea de 60 de mm. Aceste aspecte sunt necesare in momentul alegerii unui astfel de produs, deoarece ele trebuie sa fie in perfecta concordanta cu caracteristicile tehnice ale centralei termice.

Daca tot discutam despre alegerea unui vas de expansiune pentru centrale termice, atunci ar trebui sa mentionam faptul ca produsele de acest tip se recomanda a fi cumparate din magazine specializate, precum www.shop-einstal.ro, deoarece doar in acest fel vom avea garantia achizitiei unui produs original si de calitate. Specialistii de aici te pot indruma catre produsele care iti sunt necesare, astfel incat siguranta in exploatare a centralei sa fie asigurata.

Calitatea este foarte importanta atunci cand vine vorba despre aceste dispozivite, deoarece nu facem referire doar la vasul de expansiune in sine, atunci cand problemele incep sa apara, ci si la centrala termica, deoarece se presupune ca cele doua dispozitive ar trebui sa lucreze ca un tot unitar.

De aceea trebuie sa avem in vedere si protejarea centralei termice, iar acest lucru ne obliga la achizitionarea unor poduse verificare si acreditate pentru a le atasa ca functionare in tandem.

4 Shares
You May Also Like