Ce-sa-alegi-gantere-sau-o-bara-de-greutati-Avantaje-si-dezavantaje

Ce sa alegi: gantere sau o bara de greutati? Avantaje si dezavantaje

0 Shares
0
0
0

Ce-sa-alegi-gantere-sau-o-bara-de-greutati-Avantaje-si-dezavantajeEziti sa folosesti o bara de greutati sau gantere pentru exercitiile tale de culturism? Vom vedea impreuna cum sa faci cea mai buna alegere.

Vei vedea ca ganterele si bara au ambele avantaje si dezavantaje. Ideal este deci sa le folosesti pe ambele in functie de exercitiile pe care le faci. De asemenea, va fi necesar sa adaptezi utilizarea in functie de particularitatile, patologiile si programul tau. Obiectivul este de a gasi un echilibru intre cele 2 pentru a beneficia de avantajele lor tinand cont in acelasi timp de dezavantajele lor.

Avantajele ganterelor fata de haltere

  • O miscare mai naturala

Ganterele de la Progressive Romania urmaresc miscarea naturala a corpului tau, se adapteaza in cele din urma la anatomia ta. Nu ai o traiectorie impusa, spre deosebire de bara. Vei avea astfel o amplitudine mai buna cu ganterele.

De asemenea, ganterele sunt foarte interesante pentru ca iti vei implica muschii stabilizatori. Pe de alta parte, exista mai mult risc sa faci miscarea incorect, deoarece bratele tale au mai multa libertate. Ceea ce explica de ce este relevant sa incepi cu bara cand incepi.

Ganterele implica sa fii cu atat mai vigilent cu privire la tehnica ta. Miscarea ta trebuie sa fie uniforma pe ambele parti (stanga/dreapta) si trebuie sa te asiguri ca te plasezi corect bratele in coborare si urcare.

  • Lucru uniform

Ganterele fac posibil lucrul egal pe partea dreapta si stanga. Prin urmare, este recomandabil sa folosesti gantere daca ai o parte mai puternica decat cealalta, cum ar fi pentru bicepsi sau pectorali. Acest lucru iti permite sa pastrezi echilibrul intre cele 2 brate ale tale.

  • Lucru unilateral

Datorita ganterelor, vei putea lucra cot la cot, ceea ce iti permite sa te concentrezi mai bine asupra muschilor care lucreaza. Este interesant daca ai probleme cu o senzatie buna sau in cazul punctelor slabe.

Desigur, munca unilaterala nu este fezabila pentru toti muschii. Cu toate acestea, poti face acest lucru pentru exercitii precum:

  • biceps: curl pulpit, curl biceps unilateral
  • triceps: extensie a tricepsului deasupra capului, recul cu gantere
  • spatele umerilor
  • spate: rand unilateral de gantere
  • umeri

Pentru picioare, exista mult mai putine optiuni in exercitiul unilateral. Poti face step up, impingere de sold sau abductie de sold cu gantere.

Inca eziti intre gantere si o bara de greutati?

Iata si mai multe variabile pe care le poeti lua in considerare pentru a face alegerea corecta.

  • O alternativa conform sentimentelor tale

Daca nu te simti confortabil cu un exercitiu de culturism, poti favoriza bara sau ganterele.

  • O noua rutina

Poti decide pur si simplu sa iti schimbi rutina inlocuind ganterele cu o bara cu greutati sau invers. Acest lucru iti permite sa iti lucrezi muschii in mod diferit si sa iti continui cresterea in masa. Ceea ce este interesant este sa pastrezi un echilibru intre exercitiile cu gantere si bara cu greutati daca iti doresti avantajele respective.

Diferentele afecteaza in principal exercitiile pentru partea superioara a corpului pe partea inferioara a corpului, exista un impact mai mic.

0 Shares
You May Also Like