Planificarea unei vacante in pasi simpli

Planificarea unei vacante in pasi simpli

0 Shares
0
0
0

Planificarea unei vacante in pasi simpliPasul 1 – Decide unde doresti sa mergi

Multi oameni care doresc sa calatoreasca petrec timp vorbind despre proiectul lor de vacanta fara a lua prima si cea mai elementara decizie: unde sa mearga?

Pare un truism, dar odata ce ai determinat locul pe care vrei sa-l cunosti, proiectul de calatorie incepe sa se coaguleze intr-o serie de decizii care aduc momentul de vis mai aproape.

Desigur, in cazul in care pentru a merge depinde de locul in care locuiti si costul. Cand incepi sa reglezi fin conturile bugetare, s-ar putea sa trebuiasca sa reconsideri vacanta, dar chiar si in aceasta situatie, nu ti-ai pierdut timpul, deoarece ai in minte cateva optiuni. Vezi aici aplicatia pentru calatorii Framey.

Vrei sa cunosti fascinantul Mexic, cu culturile sale pre-hispanice, plaje fermecatoare din Caraibe si din Pacific, vulcani, munti si deserturi?

Vrei sa tur pampas argentinian, cu campii sale, pajisti, si Buenos Aires cu frumusetile sale, unice?

Indraznesti sa mergi sa-ti incerci norocul si sa lasi niste secrete bine pastrate intr-un hotel-cazinou spectaculos din Las Vegas?

2 – Decide durata calatoriei

Odata ce ai ales destinatia, a doua decizie pe care trebuie sa o iei pentru a incepe sa iei in detaliu conturile de buget, este durata calatoriei.

O calatorie in strainatate este de obicei costisitoare atat in cee ace priveste biletele de avion, cheltuieli care cresc in masura in care destinatia este mai departe de rutele comerciale.

Desigur, fiind in America, s-ar putea sa nu merite cheltuiala de a merge doar o saptamana in Europa, ca sa nu mai vorbim de Asia.

In masura in care sederea este mai lunga, cheltuielile fixe ale calatoriei, adica cele pe care le veti suporta indiferent de durata (obtinerea pasapoartelor si vizelor, bilete, achizitionarea de valize, haine si alte obiecte etc.) vor fi amortizate cu un sezon mai lung de bucurie.

Pasul 3 – Investigati costurile

Sa presupunem ca sunteti mexican si ca veti face o excursie de doua saptamani la Paris si imprejurimile sale, pornind de la zero. Costurile aproximative vor fi:

  • Pasaport de 3 ani de valabilitate:60 de dolari (1.130 de pesos)
  • Rucsac mare:intre 50 si 130 de dolari, in functie de faptul daca cumparati o piesa in intervalul celor mai mici preturi sau una de calitate si longevitate mai mare.
  • Imbracaminte si accesorii:este foarte dificil de estimat, deoarece depinde de disponibilitatea si nevoile dvs. De exemplu, daca aveti nevoie de un nou telefon mobil sau tableta, costul creste semnificativ. Vom presupune 200 dolari in scopuri bugetare.
  • Airfare:La inceputul verii biletele de avion pentru o calatorie Mexico City – Paris – Mexico City puteau fi obtinute si la 1000 dolari, daca nu maim ult.. Evident, pretul biletului variaza in functie de sezon, asadar si asta este un lucru de luat in calcul daca alegi sa calatoresti mai ieftin.
  • Asigurare de calatorie:30 de dolari (acest cost este variabil, in functie de acoperirile pe care le doriti; Ne-am asumat un cost minim rezonabil)
  • Cazare:50 de dolari pe zi (este costul aproximativ al unei pensiuni acceptabile din Paris).

 

0 Shares
You May Also Like