Importanta rochiei de mireasa si a altor simboluri la o nunta

Importanta rochiei de mireasa si a altor simboluri la o nunta

0 Shares
0
0
0

Importanta rochiei de mireasa si a altor simboluri la o nuntaEste foarte important sa ne gandim la ceea ce vom purta in ziua nuntii si adevarul este ca intotdeauna primul lucru la care ne gandim este rochia si costumul, dar exista mult mai multe lucruri la care sa ne gandim, cum ar fi frizura, jartiera ,  care sunt intotdeauna lasate deoparte pana in ultimul moment. De aceea vrem sa va spunem cate ceva despre cat de importante sunt pentru o nunta si semnificatia lor atunci cand ne unim viata cu o alta persoana. Dar nu numai aceste elemente sunt importante, intr-o ceremonie fiecare detaliu conteaza, de la invitatii de nunta la cadouri pentru oaspeti.

Ceea ce mireasa poarta pentru ziua nuntii, este denumit in mod obisnuit trosou, iar acest lucru include mai multe lucruri, nu numai rochia, dar, de asemenea, frizura, voalul, pantofii, lenjerie, jartiera, buchetul , inele etc.

Nu tuturor mireselor le place sa foloseasca totul, exista unele care prefer ceva  mai simplu si fara atat de multa incarcatura de detalii. Poti vedea mai multe modele la salon rochii de mireasa Cluj.

Inainte ca rochia alba sa fie purtata ca simbol al puritatii si virginitatii, miresele purtau rochii de toate culorile si fiecare reprezenta o situatie diferita. In cazul in care mireasa folosea:

  • Albastru a insemnat ca dragostea este adevarata.
  • Perla, insemna ca mireasa va trai un vartej de sentimente.
  • Cafea, mireasa dorea sa ramana si dupa maritis in orasul in care s-a nascut.
  • Rosu insemna ca isi dorea propria moarte.
  • Galben, insemna ca ii para rau pentru cine s-a casatorit cu ea.
  • Verde, s-a crezut ca merita vazuta, desi aceasta culoare a avut multe conotatii, deoarece pentru irlandezi, a fost culoarea traditionala, dar pentru alte culturi, casatoria in verde a insemnat promiscuitate.
  • Rose, insemna ca spiritul miresei se scufunda.
  • Negru, ghinion miresei.

Dar de ce rochiile de mireasa sunt albe acum? Ce reprezinta aceasta culoare?

Putine evenimente sunt atat de inconjurate de superstitii ca legatura de casatorie si nimeni nu are mai multa nevoie sa se simta protejat, decat mireasa.

In casatoriile formale vechea traditie a miresei poarta alb (cu exceptiaa  ceva albastru pe care ea  il va purta in mod normal, ascuns) este inca pastrata. Aceasta traditie dateaza de un secol. Pentru ca se spune ca albul simbolizeaza puritatea si inocenta unei mirese.

In Grecia antica, aceasta culoare simboliza bucuria, de aceea grecii purtau intotdeauna alb la festivaluri si foloseau ghirlande cu flori albe. Exista multe superstitii legate de rochii de mireasa colorate, desi sunt folosite in multe alte tari.

Accesorii pentru rochia de mireasa

Voalul reprezinta puritatea intentiei cu care mireasa urca la altar pentru a incepe o noua etapa in viata ei.

Frizura inseamna ca mireasa va fi regina pentru o zi, iar atunci cand este purtata pentru flori, inseamna virginitate si puritate.

Jartiera si buchetul sunt aruncate oaspetilor pentru a impartasi norocul de a-si fi gasit cealalta jumatate si le doresc sa o gaseasca si ei. Buchetul reprezinta fertilitatea, inflorirea si generozitatea.

0 Shares
You May Also Like