Cum se face ingrijirea bradului de Craciun?

Cum se face ingrijirea bradului de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Cum se face ingrijirea bradului de Craciun?Este regele caselor in acest moment, dar poate fi si restul anului! Este necesar doar sa cunosti cum sa ai grija de bradul natural. Cel mai bun mod de a te bucura de maretia acestui pom, atat in aceste saptamani importante, cat si Craciunul viitor. Da, ai citit bine: Craciunul viitor. Pentru ca daca suntem atenti la ingrijirea bradului natural de Craciun, putem avea un brad pentru mult timp.

Desigur: nu va creste sau supravietui in sufrageria casei noastre mult timp, pentru asta cel mai bine apelam la un brad artificial ieftin. Dar daca avem o terasa de dimensiuni bune sau o gradina, nu va trebui decat sa ii oferim ingrijire minima ca sa-l vedem crescand.

Odata cu sosirea iernii, in multe case se pune aceeasi intrebare. Ne referim la modul de a alege bradul de Craciun. O intrebare care nu se bazeaza pe dimensiuni sau specii de plante, ci mai degraba daca optam pentru un brad natural sau un brad artificial. Pentru multi alegerea unui brad artificial de Craciun are un raspuns rapid: nu moare. Cu toate acestea, multe alte familii sunt fidele arborelui natural din mai multe motive.

SPECII SI CLIMA

Ca si in cazul oricarei alte plante, ingrijirea bradului natural de Craciun este marcata de originile sale naturale. Acel brad pe care il impodobim este inca un copac. O fiinta vie cu un habitat substantial diferit de sufrageria casei noastre, oricat de aclimatizata ar fi aceasta dupa sederea in cresa.

O buna parte din brazii naturali de Craciun pe care ii folosim pentru a decora aceste sufragerii sunt diferite specii de molizi sau abies. Doua genuri de arbori apartinand familiei coniferelor, care de obicei cresc in mod natural in padurile reci. Un aspect care defineste decisiv ingrijirea bradului natural de Craciun, atat in interiorul, cat si in exteriorul caminului.

De examinat in momentul achizitiei

Ingrijirea bradului natural de Craciun incepe in momentul achizitionarii acestuia. Daca intentia noastra este sa-i prelungim viata dincolo de acest timp, va trebui sa fim atenti atunci cand il alegem. Ideal este sa optezi pentru un copac cu un recipient de dimensiuni bune, si bine inradacinat. Ceva fundamental, din moment ce doar un copac cu aceste caracteristici va putea prospera atunci cand vom decide sa-l replantam.

Ingrijirea in perioada sarbatorilor

Cu bradul nostru acasa, este timpul sa avem grija extrema de acesta. Dupa cum am spus, habitatul sau original nu are nimic de-a face cu interiorul unei case. Din acest motiv si pentru a-i asigura bunastarea, va trebui sa fim deosebit de atenti cu el.

Ingrijirea dupa sarbatori

Odata cu sfarsitul sarbatorilor si daca bradul nostru este in stare buna, este timpul sa gasim un loc mai bun pentru el. Este clar ca idealul este sa-l plantezi direct in pamant. Cu toate acestea, uneori nu avem unde sa facem acest lucru. Daca nu avem gradina, il putem scoate pe terasa sau in balconul nostru.

Si, odata plantat, ramane doar sa asteptati. Pentru a vedea ca, intre grija bradului natural de Craciun si natura insasi, copacelul nostru prospera. O sarcina dificila, dar care, insa, nu este imposibila.

0 Shares
You May Also Like