Ce trebuie sa stii daca vrei sa ai un blog personal?

Ce trebuie sa stii daca vrei sa ai un blog personal?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii daca vrei sa ai un blog personal?In situatia in care esti acel gen de persoana care prefera sa isi petreaca timpul liber la calculator, cu siguranta ar trebui sa te gandesti cat se poate de serios sa iti creezi un blog personal.

De ce? Pentru ca in momentul in care detii un blog personal, poti sa scrii diferite articole pe care sa le postezi pentru a le citi si prietenii tai, iar mai apoi urmaritorii tai, in cazul in care blogul va incepe sa aiba succes.

Cu siguranta ai si tu o pasiune, sau ai cunostinte despre un domeniu de activitate, asa ca poti sa te gandesti exact ce tip de blog iti doresti, si poti sa scrii despre ceea ce consideri ca ar avea succes.

Pentru a-ti lansa insa blogul, va trebui sa iti alegi numele domeniului, iar apoi vei putea sa accesezi Gazduireenterprise.ro, pentru a-ti alege serviciul de gazduire web.

Alegerea serviciului de web hosting in mod evident nu trebuie sa reprezinte o misiune dificila pentru tine, insa pentru asta va trebui sa detii cateva cunostinte despre ceea ce inseamna web hosting, si despre tipurile de web hosting.

Gazduirea web, inseamna ca site-ul sau blogul tau sa fie gazduit pe un server, pentru care tu va trebui sa platesti lunar o suma de bani, pentru ca site-ul tau sa poata sa fie vizibil in mediul online.

Vei putea sa te orientezi de exemplu spre cel mai ieftin pachet de gazduire web, si anume spre gazduirea shared, iar dat fiind faptul ca te afli la inceput de drum, nu vei consuma foarte multe resurse, asa ca aceasta solutie va fi ideala pentru tine.

Referitor la acest tip de web hosting, trebuie precizat faptul ca iti ofera resurse limitate, iar site-ul sau blogul tau va fi gazduit pe server, alaturi de alte site-uri.

Vei putea sa te orientezi spre un server dedicat de exemplu, insa pentru un astfel de pachet de web hosting vei avea de platit mai multi bani, insa te vei bucura de resurse nelimitate. Mai mult decat atat, va trebui sa ai si cunostinte in domeniul programarii, pentru ca va trebui sa iti administrezi singur serverul.

O alta posibilitate ar fi aceea de a te orienta spre un server VPS, datorita faptului ca acesta este bazat pe tehnologii de virtualizare, iar din punct de vedere financiar, este situat undeva la mijloc intre serverul dedicat si gazduirea shared.

Acestea fiind spuse, iti vei putea alege unul din pachetele de web hosting, insa vei putea sa optezi pentru inceput pentru gazduirea shared, si vei avea si de platit mai putini bani.

Cat despre alegerea agentiei care sa iti ofere acest serviciu de gazduire web, trebuie sa mentionam faptul ca pe piata exista o multime de agentii, insa nu toate ofera servicii de cea mai buna calitate.

Cel mai bine ar fi sa te informezi putin inainte sa alegi o agentie cu care sa colaborezi, pentru a nu regreta mai apoi alegerea facuta.

Asadar, acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunosti atunci cand vrei sa iti creezi un blog personal.

0 Shares